Zvolenčania nechýbajú v mládežníckych výberoch SR

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.11.2017

Slovenská reprezentácia do 20 rokov absolvuje, v rámci prípravy na decembrové majstrovstvá sveta Turnaj 4 krajín vo Švajčiarskom meste Monthey. Naši reprezentanti si na turnaji zmerajú sily s rovesníkmi z Nemecka, Nórska a Švajčiarska. "Naším cieľom je vidieť hráčov, ktorých sme nominovali zo zahraničných aj slovenských klubov a porovnať ich výkonnosť. Tiež sa chceme konfrontovať na medzinárodnej scéne, pretože jedno je hrať domácu ligu a druhé je porovnať sa s inými národnými tímami. Chceme vidieť, či chlapci potvrdia tú výkonnosť ktorú podávali doteraz," povedal k nominácii tréner SR"20" Ernest Bokroš, ktorý do tímu povolal aj dvojicu zvolenských útočníkov Miloš Kelemen a Patrik Marcinek.

Národný tím do osemnásť rokov sa počas novembrovej asociačnej prestávky predstaví na Turnaji štyroch krajín, ktorý tento rok hostí nemecký Füssen. Hlavný kormidelník výberu Viliam Čacho na krátke sústredenie v Bratislave a následný turnaj nominoval dohromady dvadsaťdva hráčov, útočník Karol Vrbka zo Zvolena čaká na prípadné zavolanie medzi náhradníkmi.

Reprezentáciu do sedemnásť rokov po augustovom Turnaji piatich krajín v českej Ostrave čaká druhá turnajová previerka v sezóne. Zverencov Jána Lipianskeho čaká od 9. do 11. novembra turnaj na domácom ľade v Púchove, kde sa stretnú s rovesníkmi z Nemecka a Švajčiarska a s francúzskou reprezentáciou do osemnásť rokov. Oproti prvej akcii v sezóne neostal v „sedemnástke“ prakticky kameň na kameni, keď v nominácii na turnaj v Púchove je dovedna až tucet nových hráčov. „Naším zámerom je vyskúšať aj iných chalanov,“ vysvetľuje hlavný lodivod reprezentácie. Spod Pustého hradu na akciu pocestujú obrancovia Andrej Golian s Dávidom Mudrákom a útočník Dalibor Ďuriš.

Hokejová reprezentácia do šestnásť rokov absolvuje v rýchlom slede v poradí už druhé špeciálne trojdňové sústredenie. Po akcii v Detve sa zverenci Milana Sitára od 31. októbra do 2. novembra schádzajú v Dolnom Kubíne.

V nominácii figuruje dovedna až dvadsaťšesť hokejistov, všetci pripadajú do úvahy pre nomináciu na Pohár Prezidentského športového klubu v Minsku, ktorý šestnástka absolvuje počas novembrovej asociačnej prestávky. Vzhľadom na to, že medzi Slovenskom a Bieloruskom existuje vízová povinnosť, tak musel byť širší káder pre turnaj v Bielorusku známy už vopred. Všetci nominovaní hráči na výcvikový tábor do Dolného Kubína už majú vybavené víza, a tak z tohto kádra sa utvorí aj záverečná nominácia pre akciu v Bielorusku, povedal hlavný tréner reprezentácie Milan Sitár. Medzi adeptmi na výjazd do Bieloruska sú aj dvaja hokejisti Zvolena – obranca Adam Jombík a útočník Jakub Kolenič.