Zvolenčania dnes v Prešove

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.1.2023

Tri body delia posledný Prešov od jedenástej Nitry. V piatok Šarišania dokázali na svojom ľade zdolať v predĺžení Spišiakov a už sa videli na jednej úrovni s „corgoňmi“. Tí však prekvapujúco naplno bodovali pod Pustým hradom a spokojnosť v prešovskej šatni bola razom menšia. Naháňačka o čierneho Petra, ktorý znamená vypadnutie z extraligy teda pokračuje a pred „koňarmi“ je ťažké sústo. V nedeľu večer hostia zvolenský HKM a budú sa snažiť o ďalšie prekvapenie na úkor tímu spod Pustého hradu, nad ktorým už raz v tejto sezóne zvíťazili v predĺžení. Hoci šport je aj o chybách, zakopnutiach a prekvapeniach, z pohľadu červeno-modrých by to bolo zahrávanie sa s ohňom a dôverou verných priaznivcov. Veď prehrať s predposledným a potom posledným tímom v dvoch stretnutiach po sebe by bolo na pováženie.

Zvolenský tím spolu s bratislavským Slovanom sú stále najproduktívnejšou dvojicou mužstiev v súťaži a „rytieri“ nechcú z tejto pozície ustúpiť. Majú na to patričnú ofenzívnu kvalitu, no musia ju už v dnešnom zápase potvrdiť, keďže proti Nitre pálili menej a slepými patrónmi. Tak to videl po piatkovej prehre aj strelec záverečného gólu stretnutia Maroš Jedlička: „Nemali sme dnes toľko striel ako v iných zápasoch, čo musíme v nedeľu zlepšiť. A hlavne nemôžeme mať takéto výkyvy výkonov.“ Práve mladý slovenský reprezentant zostal ako jediný z prvého útoku v hre aj dnes. Oproti piatku budú chýbať Bondra a Viedenský, hrať nemôže ani ďalší center Langkow. Zoznam zranených dopĺňajú brankár Paterson, obranca Rauhauser a útočník Kašlík. Na druhej strane poteší konsolidácia obrany, už v predchádzajúcom kole sa do zápasového diania zapojil Hain a dnes sa po krátkom výpadku vracia Mudrák, ktorý sa dokázal strelecky presadiť v oboch doterajších vzájomných súbojoch sezóny.

Zverencov trénerskej dvojice Oremus – Kmeč teda nečaká v búrlivej atmosfére nič jednoduché, káder HKM je však kvalitný a pokúsi sa to dnes zvládnuť. Zápas v Prešove začne o 17-tej hodine.

HKM Zvolen – HC MV TRANSPORT Prešov v sezóne 2022/2023:

10. kolo: Prešov – Zvolen  3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1, 1:0), góly HKM: Mudrák, Hain

21. kolo: Zvolen – Prešov  4:3 (2:1, 1:1, 1:1), góly HKM: Stupka 2, Mudrák, Jedlička

32. kolo: Prešov – Zvolen  22. 1. 2023, 17:00 hod.