Zvolen v Žiline nebodoval

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.10.2017

Ani jeden z gólov v zápase nepadol pri rovnovážnom stave 5 proti 5 * Po prvej tretine viedli Zvolenčania gólom z presilovky * V presilovke hostia aj inkasovali – gólom na 1:1 domáci odštartovali obrat skóre * Žilinčania počas päťminútovej presilovky strelili dva góly v rozmedzí 16-tich sekúnd * Po štvrtom inkasovanom góle striedal Nieminena v bráne HKM Šimko * Mužstvo HKM bolo až dvakrát potrestané za zlé striedanie * Strely na bránu 42:42.

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 4:1 (0:1, 4:0, 0:0)
Góly: 22. Harant, 28. Kučkin (P. Mikuš), 36. Poulin (J. Jurík), 36. Handlovský (P. Mikuš) - 17. Šišovský (Wharton, Kytnár). Rozhodovali: Jonák, Stano – Synek, Kollár. Vylúčení: 7:9, navyše: Ťavoda 10 min. za údery, M. Ďaloga 5+DKZ napadnutie zozadu, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, 879 divákov.

Zostavy:
Žilina: Tomek – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Hatala, Mendrej, Mich. Roman – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Konečný, Švihálek, J. Jurík – Rogoň, Ondruš, Stupka – Váňa, E. Švec, Dolinajec.
Zvolen: Nieminen (37. Šimko) – Hraško, Wharton, Drgoň, Ross, Ťavoda, T. Bokroš, Andersons – Šišovský, Kytnár, Matis – Coffman, Steén, Obdržálek – M. Ďaloga, V. Fekiač, Kelemen – Lunter, Cútt, Dubeň.

Zvolen sa dostal v Žiline vlastnou vinou pod tlak na takmer celých úvodných desať minút. Už v 45. sekunde šiel na trestnú lavicu Ross, 28 sekúnd pred jeho návratom hostia faulovali opäť, ale vlci nedokázali ani vo výhode o dvoch hráčov skórovať. Nieminen sa zapotil aj o pár minút neskôr, keď hostia pykali za veľký počet hráčov na ľade, ale nikomu zo žilinských hokejistov sa nepodarilo skórovať. Naopak, v 9. min. Dubeň ihneď po naskočení z trestnej lavice korčuľoval s pukom sám na Tomeka, ale ten podržal svojich spoluhráčov. Hra sa postupne vyrovnala, prišli aj šance hostí a aj prvá presilovka, ktorú Zvolen hneď aj využil. Na jej konci sa presadil zblízka Šišovský a hostia viedli. Vlci sa nedokázali presadiť proti dobre chytajúcemu fínskemu gólmanovi Nieminenovi až do záveru tretiny a do kabín tak odchádzali spokojnejší hostia. Tí vstúpili do druhej časti tak ako vlci v prvej tretine, teda presilovkou, ale vôbec im nevyšla. Po 40 sekundách využil chybu hostí skúsený obranca Harant a v nájazde si vychutnal Nieminena. O chvíľu síce strelec vyrovnávajúceho gólu prehral bitku s Ťavodom, ale hostia za ňu pykali vylúčením. V 28. min. hostia druhý raz v zápase zle striedali a v presilovke to už po siedmich sekundách potrestal ruský legionár Kučkin. Hra bola pestrá, oba tímy sa snažili o gól, ale v 32. min. hosťujúci Martin Ďaloga narazil na mantinel Ondruša a putoval predčasne do šatne. Vlci mali k dispozícii päťminútovú presilovku, v 33. min. však mal blízko k vyrovnaniu Coffman, keď šiel v nájazde na Tomeka, ten si s ním však poradil. Žilina potom pritlačila hostí pred Nieminena a v závere početnej výhody dvakrát udrela. Najskôr sa pri pravej žrdi presadil Kanaďan Poulin a o 16 sekúnd zvýšil na 4:1 svojím 12. gólom v sezóne kanonier Handlovský. Hostia vystriedali gólmanov, Nieminena nahradil Šimko a mohli aj znížiť, ale Drgoňovu gólovku stopol Tomekov semafor. Záverečnú tretinu začali hostia presilovkou a aj po nej ostali pri chuti a nechceli sa zmieriť s prehrou. Domáci však kontrolovali hru, snažili sa dobre brániť a s pomocou výborného Tomeka sa im to aj darilo. V polovici tretiny hrali Zvolenčania presilovku, ale až na pár pokusov z diaľky a nájazd Šišovského, ktorý zlikvidovala obrana spoločne s Tomekom, nič nevymysleli. Čas sa hosťom krátil a necelých sedem minút pred koncom sa dopustili ďalšieho faulu. K piatemu gólu Žiliny mal v 55. min. blízko Kučkin, no Šimko si s jeho gólovkou poradil. V záverečných minútach sa zápas už len dohrával, Žilina natiahla svoju sériu bez straty bodu na tri zápasy a prerušila osemzápasovú bodovú sériu Zvolena.

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: „Do zápasu sme nastúpili s dobrou energiou a pohybom, dostávali sme sa do šancí. Bohužiaľ, po prvej tretine sme prehrávali. V druhej tretine sme sa presadili v presilovkách, podržal nás vtedy výrazne aj Tomek, ktorý chytil dva či tri nájazdy, čo bolo dosť podstatné. V tretej tretine sme chceli rozumnou hrou udržať výsledok, ale v niektorých situáciách sme zbytočne panikárili. Našťastie to Tomek pochytal a so spoluhráčmi vyriešil. Tešíme sa zo zaslúženej výhry, dúfam, že v troch dueloch do reprezentačnej prestávky budeme pokračovať v takýchto výkonoch.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Žilina využila naše dva kolapsy. Chýbala nám energia, mali sme ťažké nohy a druhým momentom, v ktorom sme zlyhali, a ktorý aj rozhodol o našej prehre, bola disciplína. Domáci zaslúžene vyhrali, rozhodli aj výkony brankárov. Tieto tri veci nás stáli body a musíme sa s tým vyrovnať.“