Zvolen ukončí hokejový rok pod Tatrami

Autor: HKM Zvolen Dátum: 29.12.2017

Rok 2017 ukončia Zvolenčania na ľade Popradu. Zápas 32. kola zastihne oba celky v kvalitnej forme. 

V predposledný deň roka by diváci v Poprade mohli prežiť zaujímavý hokejový večer. Obidva tímy sú totiž víťazne naladené a tímovým úspechom by chceli uzavrieť aj starý rok. Východniarske derby medzi „kamzíkmi“ a „oceliarmi“, ktoré sa hralo v utorok, prilákalo na popradské tribúny viac než tri tisícky divákov a slušná návšteva sa predpokladá aj tentoraz. 

Podtatranci sú po reprezentačnej prestávke v "laufe" a pomaly atakujú prvú polovicu ligového pelotónu. V posledných štyroch dueloch triumfovali s plným bodovým ziskom, pričom dvakrát neinkasovali ani gól. Počas víťaznej série získali cenný skalp Košíc či lídra z Trenčína, ktorého zdolali na jeho ľade. Šieste mužstvo tabuľky bralo všetky body v štyroch z posledných piatich domácich zápasov. V tíme Marcela Ozimáka došlo v piatok k niekoľkým zmenám, káder opustila dvojica útočníkov. Klub ukončil zmluvu s Jurajom Majdanom a Richard Rapáč odišiel na hosťovanie do Liptovského Mikuláša. Hoci Poprad disponuje stúpajúcou formou, slabinou sa javí byť hra v nerovnovážnom stave. Menšiu úspešnosť presiloviek má už len posledná Detva, oslabenia "kamzíkov" sú dokonca najhoršie v lige. Popradčanom však slúži ku cti disciplinovaná hra, sú najmenej vylučovaným tímom. 

Zvolenčania vycestujú pod Tatry s cieľom zabodovať 13-ty krát v rade a s vidinou ohrozenia líderskej pozície Trenčína. Dôležitosť bodového zisku je v momentálnej situácii viac než zrejmá, odzadu už dýcha na krk Banská Bystrica. A keďže prvý duel v novom roku bude práve derby proti "baranom", nasledujúce kolá môžu ešte viac zamotať situáciu na špici tabuľky. Hoci doterajšia vzájomná bilancia hovorí v prospech mužstva trénera Mikulu v pomere 2:1, žiadny zo zápasov nemal jednoznačný priebeh. Pri oboch výhrach zlomili Zvolenčania súpera až v druhej polovici zápasu, naposledy (tradične) v záverečnej tretine, ktorú zvládli 3:0. V každom z troch stretnutí sa pritom gólovo presadil najproduktívnejší "rytier" Tim Coffman. Spomenuli sme nevýrazné presilovky Popradu, no treba podoktnúť, že hráči HKM na tom nie sú oveľa lepšie, v tejto štatisike im patrí 8. miesto práve pred ich súperom. Dojem však druhá najlepšia ofenzíva súťaže výrazne napráva pri hre päť na päť.  

HKM Zvolen-HK Poprad v sezóne 2017/2018:

5.kolo: HKM Zvolen-HK Poprad 2:3pp (0:1, 2:0, 0:1, 0:1), góly HKM: Matis, Coffman

14.kolo: HK Poprad - HKM Zvolen 1:4 (1:1, 0:1, 0:2), góly HKM: Coffman, Drgoň, Ťavoda, Fekiač

23.kolo: HKM Zvolen - HK Poprad 4:2 (1:1, 0:1, 3:0), góly HKM: Kováčik, Ross, Bokroš, Coffman

32.kolo: HK Poprad - HKM Zvolen ???