Zvolen sa ozval už v lete, Kotvan našiel nadštandardné zázemie

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.12.2020

V roku 2011 odišiel skúsiť šťastie za rieku Moravu. Návrat domov prišiel až teraz, keď už o služby 30-ročného obrancu Oldricha Kotvana ďalej neprejavili záujem Karlovy Vary. Česká etapa priniesla skalickému rodákovi dve finálové účasti so Zlínom, z nich jednu premenenú na majstrovský titul, okrem toho reprezentačný dres. Najvyššiu slovenskú súťaž prvýkrát vyskúša vo zvolenskom drese, na ktorom by mal nosiť číslo 59.

 

Za akých okolností prišlo k odchodu z Karlových Varoch?

Rozviazanie zmluvy sa udialo v rámci úsporných opatrení klubu. Vieme, aká je situácia vo svete, takže je to pochopiteľné. 

Aké boli vaše možnosti po rozviazaní zmluvy a kedy prišiel s ponukou Zvolen?

Nejake možnosti boli, ale už v lete, keď som si hľadal klub, bol v hre aj Zvolen. Komunikoval som s trénerom Oremusom, ktorý mi už vtedy povedal, že by si ma prial do tímu, to bola teda prvá iniciatíva. Teraz som tu a mojou prioritou je dostať zo seba to najlepšie a pomôcť tímu. 

Boli v hre aj iné slovenské kluby, alebo bolo prioritou zotrvanie v Česku?

Záujem iných klubov by som už neriešil, keďže všetko je za mnou a ja som rád, že sme sa tak rýchlo dohodli s vedením Zvolena.

Aké sú vaše očakávania po návrate na Slovensko po takmer 10 rokoch? Sledovali ste našu extraligu aj na diaľku?

Áno, ligu som sledoval. Hrá tu niekoľko mojich kamarátov aj z Čiech, takže sme spolu komunikovali, ako sa im darí a podobne. Aktuálne nemám žiadne očakávania, keďže mám dlhší zápasový výpadok, takže sa sústredím na to, aby som sa do toho opäť čo najrýchlejšie dostal. Určite však chcem s tímom dosiahnuť úspech.

S ktorými hráčmi z tímu sa poznáte osobne?

Juraj Mikúš, tiež rodák zo Skalice. Z pôsobenia v Trnave je to Václav Stupka. Tiež Marek Viedenský či Rado Puliš, takže niekoľko chlapcov poznám. S niektorými sme si zahrali proti sebe ešte v juniorke, napríklad s Peťom Hraškom.

Aké máte dojmy po prvej návšteve kabíny a tréningu?

Dojmy sú super. Zázemie je tu nadštandardné, takže veľká spokojnosť. Samozrejme, tréning po sviatkoch je vždy náročný.

Komunikovali ste už s trénermi na tému ich očakávaní od vás a vašej pozície v tíme?

Nejaká komunikácia prebehla, ale väčšinu budeme riešiť za pochodu. Tím je už nejak poskladaný a ja sa musím postupne začleniť a nájsť svoju pozíciu, ktorá bude odpovedať výkonom.

Akú hru môžeme od vás očakávať?

Je ťažké charakterizovať sám seba, no môj štýl je hrať čo najviac s pukom, často strieľať a v prvom rade si plniť defenzívne povinnosti. Chcem odovzdať všetko, čo je vo mne a pomôcť k tímovému úspechu.

Do Česka ste odišli ešte v mladom veku, čo vtedy stálo za týmto rozhodnutím?

Celé sa to vyvinulo, keď som sa vrátil z juniorskej súťaže v USA a v Skalici, ktorá ešte vtedy hrala extraligu, pre mňa nebolo miesto. Skúsil som teda vycestovať a vybojovať si ho inde, aj keď to prvé roky nebolo ľahké.