Zostávajú aj Kotvan a Trenčan

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.6.2021

V novej sezóne bude spolu s Robinom Rahmom tvoriť dvojicu ochrancov zvolenskej svätyne opätovne Adam Trenčan.

Tridsaťročný gólman zasiahol v majstrovskej sezóne do hry v 10-tich zápasoch, v nich si raz udržal čisté konto. Čelil 174 strelám, 158 z nich zlikvidoval, čo znamená 90,80 % úspešnosť, v priemere inkasoval 2,50 gólu na zápas. Spokojnosť so zotrvaním Trenčana pod Pustým hradom neskrýval ani generálny manažér „rytierov“, Ladislav Čierny: „Sme radi, že sme sa dohodli s ďalším odchovancom na pokračovaní spolupráce. Podpisom zmluvy s Adamom máme pre novú sezónu k dispozícii osvedčenú dvojicu a definitívne sme uzavreli brankársku otázku.“

Generálny manažér Zvolena získal na ďalšiu sezónu aj podpis skúseného Oldricha Kotvana. Tridsaťročný zadák strávil väčšiu časť svojej doterajšej hokejovej kariéry u našich západných susedov. So Zlínom sa v roku 2014 tešil z titulu českého majstra, druhé zlato získal v tomto roku vo zvolenskom drese. Na úspešnú sezónu by rád nadviazal aj v novom ročníku Tipos extraligy, znova pod Pustým hradom: „Chcem zostať doma a v rámci Slovenska bol pre mňa Zvolen jasnou voľbou. Po nijakom inom klube som ani nepátral,“ prezradil skalický rodák, ktorý už zaberá pod dozorom Petra Oremusa vedno so svojimi spoluhráčmi. „V minulej sezóne tu bola výborná partia  a som rád, že môžem zostať v kostre tohto tímu. Niektorí chalani zostali, nejakí noví ešte prídu, no už pracujeme na tom, aby sme sa priblížili k tomu vlaňajšku,“ pripomína dôležitosť poctivej prípravy ostrieľaný bek, ktorý vie, aká dlhá a náročná cesta vedie k úspechu.

Vo svojej prvej sezóne v slovenskej extralige odohral Oldrich Kotvan v drese HKM 34 duelov, v ktorých zaznamenal 2 góly a pridal k nim 8 asistencií a nazbieral 26 trestných minút. Zvolenčania sa spoliehajú na jeho skúsenosti, vďaka ktorým by mal byť jednou z ústredných postáv defenzívy úradujúceho majstra. „Oldrich je spoľahlivý korčuliar s prehľadom a stabilnými výkonmi. Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť,“ komentoval predĺženie kontraktu Ladislav Čierny.

 

Štatistiky Elite prospects / SZĽH

Trenčan

https://www.eliteprospects.com/player/152178/adam-trencan

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/players/808/goalie/841220/Overview

Kotvan

https://www.eliteprospects.com/player/94229/oldrich-kotvan

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/players/808/tipos-extraliga/player/845587/kotvan-oldrich