Zápas v Porube zrušený, mužstvo dostalo voľno

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.9.2021

Dnešný plánovaný prípravný zápas, ktorý mali Zvolenčania odohrať v Ostrave proti Porube, sa neuskutoční. Rozhodlo sa tak dnes ráno po tom, čo sa rozšíril počet hráčov postihnutých virózou, ktorá sa v šatni A-mužstva začala prejavovať od začiatku týždňa.

Ako prvý si v pondelok pýtal voľno Cole Ully, pár desiatok minút pred utorňajším zápasom proti bratislavským Capitals musel byť zo zostavy vyškrtnutý Robin Rahm. Tým sa žiaľ nečakané komplikácie neskončili, pretože včera sa do tréningu kvôli viróze nezapojili ďalší štyria hráči a viacero ďalších sa necítilo v 100-percentnom stave.

Preto dnes ráno po zraze tímu a kontrole aktuálneho zdravotného stavu padlo síce nepríjemné, ale jediné možné rozumné riešenie – mužstvo dostalo do pondelka voľno a hráči sa po niekoľkých minútach rozišli.

Škrt v programe prípravy zamrzel trénera Petra Oremusa, ktorému zdravotný stav jeho zverencov stále bráni vyskúšať v zápase ideálnu zostavu. Okrem toho si Zvolenčania uvedomujú aj problémy, ktoré dnešným rozhodnutím vznikli organizátorom plánovaného zápasu. „Mrzí nás to, viem si predstaviť komplikácie, ktoré sme kolegom v Porube spôsobili,“ komentoval s ľútosťou situáciu generálny manažér HKM Ladislav Čierny a doplnil: „Náhradné riešenie však v stave, v ktorom sa naše mužstvo nachádza, neexistovalo. Verím, že to naši ostravskí kolegovia pochopia a všetko dnes zmeškané si vynahradíme možno o rok. Prajem HC RT Torax úspešnú sezónu a naplnenie všetkých cieľov s ktorými do nej vstupujú.“

Po štyroch dňoch voľna na preliečenie, ktoré dostali hráči k dispozícii, by sa situácia v mužstve mala stabilizovať a zostávajúci priebeh prípravy by už mal pokračovať podľa naplánovaného programu. Či to tak bude, ukáže sa v pondelok ráno.