Začína štvrťfinále, favoritom sú Zvolenčania

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.3.2023

Pod Pustým hradom dnes prvým stretnutím rozohrajú štvrťfinálovú sériu hokejisti Zvolena a Nových Zámkov. Domáci „rytieri“ postúpili do vyraďovacej časti súťaže z tretieho miesta, hosťujúci tím skončil po základnej časti šiesty. V histórii extraligy to bude druhé meranie síl týchto súperov v playoff, keď prvýkrát na seba oba tímy narazili vo štvrťfinále 2021. HKM vtedy na ceste za tretím majstrovským titulom zdolal Nové Zámky v sérii hladko 4:0, tohto roku sa ale ukazuje, že také jednoznačné to nebude.

Záver základnej časti mali dnešní súperi úplne odlišný, Novozámčania sa s ňou rozlúčili tromi výhrami, Zvolenčania naopak doplatili na množstvo zranení, čo malo za následok sériu prehier. Od posledného zápasu sa ale situácia vo zvolenskej šatni zlepšila a do prípravy na štvrťfinále nezasiahla len trojica útočníkov Kašlík, Kolenič a Turnbull. Okrem nich celý tím zaberal naplno, nacvičovali sa viaceré herné situácie na ľade, robili sa videorozbory hry Nových Zámkov. „Zodpovedne sme sa na súpera pripravovali, vieme v čom sú Zámky silné, aj kde majú slabiny,“ komentoval hlavný tréner HKM Peter Oremus obdobie posledného týždňa.

I keď Zvolenčania mali v troch zo štyroch doterajších vzájomných zápasov sezóny navrch, predpokladá sa, že dnes začínajúca séria bude dlhá a pre oba tímy náročná. Počas doterajšieho pôsobenia v extralige je pre „býkov“ štvrťfinále playoff métou, ktorú nikdy neprekročili a teraz by to radi zmenili. V rozhovore pre hokejportal.net to otvorene prezentovala výrazná opora Zámkov, brankár Pavel Kantor: „Pre nás sa sezóna rozhodne neskončila. Necítime žiadne uspokojenie so šiestym miestom. Chceme ísť rozhodne ďalej a Zvolen vyradiť.“

Svoje plány majú ale aj domáci „rytieri“, ktorým po zlate v roku 2021 zavesili na krk vlani bronzové medaily. Naprázdno nechcú obísť ani v tejto sezóne, prvým krokom k tomu je postup do semifinále. Najväčší apetít v tomto smere má obranca Branislav Kubka, ktorý v ostatných piatich dohratých sezónach získal päť cenných kovov. Trikrát sa tešil z najcennejších medailí ako hráč Banskej Bystrice, po covidom predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 potom vybojoval s materským Zvolenom ďalšie zlato a rok nato bronz. Teraz už pokukuje po ďalšej „placke“, ktorá by jeho zbierku v rekordnom čase zaokrúhlila na poltucet. „Verím že medaila bude, len na to netreba myslieť. Mám s tým už skúsenosti,“ prehodil s úsmevom skúsený bek.

Pred najdôležitejšou časťou sezóny má svoje ambície a sny nielen každý hráč či tréner, ale aj členovia realizačného tímu. K tým najskúsenejším vo Zvolene patrí kustód Peter „Pedro“ Višňovský. Pod Pustým hradom pôsobí pri hokeji už 28 rokov. Prvé štyri sezóny sa staral o juniorský tím, potom už prešiel k „áčku“. Bol pri postupe „rytierov“ do extraligy, víťazstve na turnaji o Kontinentálny pohár v roku 2005, i všetkých troch zvolenských majstrovských tituloch. Jeho zbierku trofejí dopĺňajú štyri strieborné a tri bronzové extraligové medaily. Nebyť predčasne ukončenej sezóny 2019/20, tohtoročné playoff by bolo jeho jubilejným, dvadsiatym piatym. Cenný kov mu visel na krku prirodzene aj v ostatných dvoch ročníkoch a medailu by chcel aj tretíkrát v rade. „Teším sa na to, som nachystaný,“ hovorí nezištný a vždy obetavý Pedro. „Mám chuť sa znova dostať do finále. Spolu s kolegami Mikom (Supukom – pozn.) a Slaňom (Slančíkom) urobíme všetko pre pohodu v tíme. Mužstvo je dobre pripravené, ide z neho dobrá energia a cítiť chuť po víťazstve. Treba hlavne dobre začať v prvých dvoch domácich zápasoch,“ podčiarkuje skúsený zvolenský kustód, pre ktorého je tím vždy na prvom mieste.

Prvý zápas štvrťfinálovej série sa na zvolenskom ľade začne dnes o 18-tej hodine. Keďže sezóna vrcholí a divácky záujem stúpa, upozorňujeme fanúšikov na dodržiavanie týchto základných pravidiel, ktoré by malo pomôcť k minimalizácii problémov pri vstupe na dnešný, ale aj na všetky ďalšie domáce stretnutia zvolenského tímu v playoff 2023.

1. Zabezpečte si vstupenku včas

Najvýhodnejší spôsob, ako sa vyhnúť radom pred pokladňami tesne pred zápasom a ušetriť čas aj peniaze, je nákup vstupeniek v sieti TICKETLIVE. Vstupenku na konkrétny zápas môžete získať ONLINE ako:

e-ticket (vstupenku si stiahnete a jednoducho vytlačíte doma)

digitálna vstupenka (stačí priložiť mobil s kódom k čítačke na turnikete)

osobne v kamenných predajniach (vstupenku vám vytlačia na predajných miestach – kancelária TICKETLIVE, v bytovom komplexe Pod Pustým hradom neďaleko ZŠ (Pod Dráhami 11A), stávková kancelária V DOME SLUŽIEB (Kozačekova 11), kancelária cestovnej agentúry PROFITRAVEL (Trhová 6), predajňa hudobných nástrojov TOTAL MUSIC (Študentská 1)

Cez internet si aj rodiny môžu vopred zaistiť spoločné sedenie, výhradne však v sektore B1, ktorého časť bola pre tento účel vyhradená.

Pri kúpe vstupeniek v pokladniach na zimnom štadióne tesne pred zápasom upozorňujeme, že v záujme rýchlejšieho vybavovania divákov sa od 30 MINÚT PRED ZAČIATKOM ZÁPASU nebudú predávať vstupenky na vybraté miesta. V uvedenom čase si diváci budú môcť pri kúpe vstupenky zvoliť už LEN SEKTOR BEZ MOŽNOSTI VÝBERU RADU A SEDADLA. Pokladne sa budú otvárať v deň zápasov 60 minút pred začiatkom stretnutia,

!!! online vstupenka sa však dá kúpiť okamžite a kedykoľvek (aj počas čakania v rade pri pokladni).

2. Zvoľte vhodný variant dopravy

Je na zváženie – doviezť sa na štadión autom a hľadať parkovacie miesto, prípadne prísť pešo alebo taxíkom a vyhnúť sa tak zápcham pred a po zápasoch.

3. Dostavte sa s dostatočným časovým predstihom

Každý malý problém pri turniketoch môže spôsobiť nepríjemné zdržanie. Ak chcete vidieť stretnutie od prvej minúty a bez stresu, odporúčame prísť o niekoľko desiatok minút skôr. Získate tak komfortný časový priestor na zaujatie svojho miesta.

4. Zvoľte si správny turniket

Kvôli plynulejšiemu prechodu sú turnikety roztriedené na vstup podľa druhov vstupeniek (klasické vstupenky, e-vstupenky, digitálne vstupenky, ŤZP...). Sledujte preto informačné tabule so smerovými šípkami pri turniketoch v Rebuy Stars vstupnej hale a vyberte si správne miesto svojho prechodu do priestorov ZŠ.

 

HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky v sezóne 2022/2023:

3. kolo: Zvolen – N. Zámky 2:1 (2:0, 0:1, 0:0), góly HKM: Viedenský, Kašlík

14. kolo: N. Zámky – Zvolen  4:3 (1:1, 1:2, 2:0), góly HKM: Hanna, Sideroff, Huntebrinker

25. kolo: Zvolen – N. Zámky  6:3 (0:0, 2:2, 4:1), góly HKM: Hanna 2, Hraško, Sládok, Huntebrinker, Jedlička

36. kolo: N. Zámky – Zvolen  3:6 (1:2, 1:2, 1:2), góly HKM: Jedlička 2, Bondra, Langkow, Zuzin, Csányi

 

Štvrťfinálový program HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky:

1. zápas: Zvolen – N. Zámky (streda 15. 3., 18:00 hod.)  VSTUPENKY TU

2. zápas: Zvolen – N. Zámky (štvrtok 16. 3., 18:00)  VSTUPENKY TU

3. zápas: N. Zámky – Zvolen (nedeľa 19. 3., 18:00)

4. zápas: N. Zámky – Zvolen (pondelok 20. 3., 18:30)

prípadne

5. zápas: Zvolen – N. Zámky (štvrtok 23. 3.)

6. zápas: N. Zámky – Zvolen (sobota 25. 3.)

7. zápas: Zvolen – N. Zámky (pondelok 27. 3.)