V šlágri kola privítame Duklu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.1.2018

Po nevydarenom derby dokázali v Zvolenčania v sobotu zabrať naplno a vďaka trom bodom zo žilinského ľadu nestrácajú kontakt s vedúcou dvojicou Banská Bystrica-Trenčín. O to dôležitejšie vyznie nedeľný atraktívny duel, v ktorom pod Pustý hrad pricestuje druhý menovaný z tejto dvojice. 

Trenčania sa po poslednej reprezentačnej prestávke potýkajú s kolísavovou formou, v šiestich zápasoch nasledovali po výhre zakaždým dve prehry. Pokiaľ by tento vzorec platil aj dnes, domácemu HKM by prepustili svoje tabuľkové postavenie. Do zostavy "vojakov" sa vrátil líder zadných radov Tomáš Starosta. Nedávnou posilou sa stal český útočník Marek Ružička, ktorý strelil víťazný gól pri včerajšom domácom triumfe Trenčanov nad Novým Zámkami. Mužstvo s najlepšími oslabeniami v súťaži disponuje tradične kvalitnou defenzívou, za ktorou stojí brankárska opora Michal Valent. V doterajšom priebehu súťaže inkasovala Dukla v priemer menej než dva góly na zápas (1,8)! 

Zvolenčania si včera priviezli presvedčivý triumf spod Dubňa, keď sa hlavným hrdinom zápasu stal Marek Šimko. Ten sa medzi tri žrde postaví aj dnes. Rovnako tak bude dnes chýbať v obrane Jozef Kováčik, ktorý si doliečuje boľavý chrbát. Práve "Kilo" rozhodol v predĺžení posledný vzájomný súboj na ľade Dukly. Inak ale nastúpia Zvolenčania v plnej sile a s odhodlaním napraviť dojem z posledného domáceho vystúpenia. Doterajšia bilancia je na strane "mikulovcov", ktorí v troch zápasoch uspeli dvakrát a v tom treťom hrali so súperom maximálne vyrovnanú partiu.

O motivácii jednej či druhej strany viac hovoriť netreba. Situácia na špici tabuľky je mimoriadne zamotaná a každé zaváhanie môže vyjsť draho. To je výborným lákadlom pre fanúšikov, ktorí by si dnes určite mali nájsť cestu na tento atraktívny šláger 34.kola!

HKM Zvolen – HK Dukla Trenčín v sezóne 2017/2018

8. kolo: Trenčín - Zvolen 3:1 (0:0, 0:1, 3:0), gól HKM: Kytnár

17. kolo: Zvolen – Trenčín 6:3 (3:1, 1:2, 2:0), góly HKM: Coffman 2, Steén, Obdržálek, Wharton

26. kolo: Trenčín – Zvolen 3:4pp (1:0, 0:2, 2:1, 0:1) góly HKM: L.Jurík, Šišovský, Kytnár, Kováčik

34.kolo: ???