V nedeľu doma proti úradujúcemu majstrovi

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.11.2023

Ani v prvom kole po reprezentačnej prestávke nebol hokejový osud k zvolenským „rytierom“ prajný. V Trenčíne v piatok vyhrávali už dvojgólovým rozdielom, napokon to po otočke domácich museli v posledných sekundách počas power-play uhrať na remízu 3:3. V predĺžení to padlo „vojakom“ a červeno-modrí tak zaknihovali tretiu prehru v rade čo značí, že v novembri sa z výhry ešte netešili. Treba podotknúť, že v nadstavenom čase to Zvolenčanom zatiaľ vôbec nevychádza. Od začiatku sezóny sa po nerozhodnom stave v riadnom hracom čase dostali 3-krát do predĺženia a 3-krát až do samostatných nájazdov, no extra bod navyše si zo šiestich pokusov odniesli len raz, keď v 8. kole zvíťazili po nájazdoch v košickej Steel Arene. A práve HC Košice privítame v nedeľu pod Pustým hradom v rámci programu 19. kola Tipos extraligy.

Zverenci kanadského trénera Cemana valcujú jedného súpera za druhým, už 5-krát v rade bodovali naplno. Naposledy zdolali doma Slovan 4:1 a v tabuľke sú za Spišiakmi na druhej priečke len o skóre.

Proti Košiciam to tentoraz zo strany Zvolena nebude súboj o prvé či druhé miesto tabuľky, 4-bodový odstup HKM od prvých dvoch to nepripúšťa. Bude to ale určite atraktívny duel, veď najofenzívnejší tím ligy narazí na súpera s najpevnejšou obranou a „rytieri“ sa s podporou svojich fanúšikov pokúsia znížiť odstup od súperov pred nimi na minimum. Na súboj s otvoreným koncom sa teší aj najproduktívnejší obranca HKM, Cole Hults: „Košice majú dobrý tím a určite to nebude jednoduchý zápas. Nastúpia proti sebe tímy z posledného finále, ktoré sú aj teraz v tabuľke v najlepšej trojke. Pôjdem na štadión s tým, že hráme proti majstrovi, hoci sám som to finále nezažil. Bude to špecifické, ale ja mám takéto zápasy rád.“

Úvodné buly duelu padne netradične o 17:15 hod., vstupenky si môžete zaobstarať online NA TOMTO ODKAZE. V predaji vo fanshope bude pre priaznivcov aj nový nástenný kalendár HKM vo formáte A2 s tímovou fotografiou "rytierov".

HKM Zvolen – HC Košice v sezóne 2023/2024:

8. kolo: Košice – Zvolen  4:5 sn (1:3. 3:0, 0:1, 0:0), góly HKM: Langkow, Zuzin, Bondra, C. Hults, Kašlík

19. kolo: Zvolen – Košice  (19. 11. 2023, 17:15)