V nedeľu do Trenčína, posledný zápas pre jedného z legionárov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.9.2019

Séria piatich vonkajších zápasov pokračuje pre Zvolenčanov v Trenčíne, kde v nedeľu o 17:00 narazia na Duklu. 

Tím trénera Jána Pardavého v piatok potešil domácich priaznivcov výhrou 6:4 nad Liptovským Mikulášom, predtým uspel za tri body aj v Nových Zámkoch. So ziskom deviatich bodov patrí Trenčanom priebežná ôsma priečka. V posledných dvoch stretnutiach strelili súperom desať gólov, defenzíva HKM sa tak musí mať na pozore. Prvý útok zložený z novosezónnych posíl Alderson-Mikyska-Lapšanský sa v nich blysol spolu desiatimi bodmi. V novom ročníku na seba tímy narazia prvýkrát, v piatich vzájomných zápasoch minulej sezóny boli trikrát úspešnejší Zvolenčania. 

Dukle zatiaľ vychádzajú oslabenia, 93, 10 % ich ubránila, čo znamená druhé miesto spomedzi všetkých tímov. Horšie sú presilovky, 8, 10 % radí Trenčín na 10. miesto, o jedno za Zvolen. Zaujímavá je štatistika vyslaných resp. obdržaných striel na bránu. Na trenčiansku bránu doposiaľ smerovalo najmenej striel (107), zároveň sú "vojaci" zo všetkých tímov zatiaľ najmenej strelecky aktívny (102). Z individualít stojí za zmienku najproduktívnejší Trenčan Josef Mikyska a jeho štyri body v posledných dvoch zápasoch, celkovo ich má na konte šesť. Najlepším strelcom Dukly je trojgólový Peter Sojčík. 

Zvolenčania majú po piatku čo naprávať. Nevýrazný výkon proti Slovanu znamenal prehru 1:4 a nelichotivé slová trénera Andreja Podkonického i samotných hráčov, ktorí majú po piatich zápasoch na konte stále iba šesť bodov a v tabuľke za sebou už len Detvu a Liptovský Mikuláš. "Neymslím, že by sme mali rešpekt. Dostali sme skoro gól, ale my sme boli jednoducho pomalší. Slovan hral agresívnejšie, my ustráchane. Neudržali sme sa v prvej tretine v pásme ani v presilovke. Hokej je o súbojoch a v tom sme úplne zaostávali," povedal po zápase Podkonický. Spoločným menovateľom všetkých doterajších prehier boli aj časté vylúčenia, inak tomu nebolo ani v poslednom zápase- 22 trestných minút, naproti tomu iba jeden menší trest domácich. 

Na čele tímového bodovania naďalej ostáva trio Bonis-Trotter-McPherson, posledný menovaný sa proti Slovanu postaral o jediný gól svojho tímu. Ofenzívny prínos minimálne spomenutej trojice je nesporný, no zrejmé je aj to, že z trestnej lavice svojmu tímu príliš nepomôže, napokon medzi šiestimi najtrestanejšími "rytiermi" nájdeme až päť legionárov. Práve nedeľný zápas je nielen pre nich poslednou šancou presvedčiť kompetentných o svojom zotrvaní v tíme. Zabojovať však musia všetci. "My musíme ťahať všetci spolu, nie je to len o legionároch. Hráči zo zahraničia sú ofenzívne typy, ale majú problémy s bránením, v defenzíve sa musia zlepšiť. My však nehráme dobre ako tím. Legionárov však máme prebytok a jeden musí ísť preč," potvrdil Podkonický. Verme, že na nedávne nezdary dajú jeho zverenci zabudnúť v posledných dvoch dueloch vonkajšej série, aby do piatkového pohronského derby mohli ísť víťazne naladení!