Úvodná previerka prinesie súboj HKM s Porubou

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.8.2021

Do začiatku prvého kola extraligy zostáva niečo vyše mesiaca. Zvolenskí „rytieri“ sú na ľade v príprave na novú sezónu pod vedením Petra Oremusa od začiatku augusta, prišiel teda čas na sériu prípravných zápasov. Ten prvý je na programe dnes a červeno-modrí sa na svojom ľade postavia proti prvoligistovi zo Severnej Moravy, tímu HC TR Torax Poruba.

Klub z Ostravy, rovnako ako HKM Zvolen, oslávi v roku 2022 svoje 90. výročie a dnešný prípravný duel, ktorý začína netradične už o 16-tej hodine, bude preň už štvrtým v tomto mesiaci. Po súbojoch s Kopřivnicami, poľským Jastrzebím a Prostějovom má RT TORAX na konte dve výhry a jednu prehru so skóre 8:7. V ostatnej sezóne Chance ligy obsadila Poruba 4. miesto, keď v semifinále playoff neprešla cez neskoršieho víťaza súťaže, Jágrovo Kladno. Pod Pustý hrad privedie svoj tím v pozícii hlavného trénera Jiří Šejba, ktorého sme vo Zvolene už mohli vidieť počas Memoriálu P. Zábojníka pri kormidle poľského GKS Tychy.

HKM Zvolen nastúpi v tejto zostave:

Rahm / Trenčan - Hain, Kotvan, Thow, Roy, Hraško, Kubka, Meliško, Ďuriš - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Ully, Puliš, Saracino - Marcinek, Mikúš, Torok - Csányi, Gubančok, Kolenič

 

Pred zápasovou premiérou novozloženého tímu HKM, zodpovedal na pár otázok tréner Peter Oremus.

Príprava na novú sezónu je v plnom prúde. Menili ste v nej niečo oproti minulej sezóne, alebo ostávate verný veciam, ktoré fungovali?

Ohľadne tréningov sa nič nezmenilo. Niektoré veci v našej hre ale musíme prispôsobiť podľa typológie nových hráčov, ktorí do mužstva prišli. Inak všetko pokračuje tak, ako to mám zaužívané.

Spomenuli ste nových hráčov, ako sa Vám zatiaľ javia?

Hráči ktorí sem prišli, musia byť nositelia kvality a pomôcť nám. V tejto chvíli je na nich, aby tú kvalitu ukázali a do zápasov priniesli. Pre nás je ale veľmi dôležité, že tu zostali Slováci, ktorí tvoria kostru tímu.

V utorok vás čaká prvý prípravný zápas, čo od neho očakávate?

Nezáleží na tom, či je to prvý zápas, posledný, alebo začiatok ligy. Všetky zápasy sú na to, aby sme v nich ukázali kvalitnú a zodpovednú hru. Proti Porube urobíme všetko pre to, aby ten vstup do série prípravných zápasov bol dobrý po hernej aj výsledkovej stránke.

 

Na tému prvého prípravného stretnutia nadviazal aj kapitán Zvolenčanov, útočník Radovan Puliš.

Čo možno z pohľadu hráča očakávať od prvého zápasu v príprave?

Nič také špeciálne. Vieme čo chceme hrať, budeme si skúšať varianty s novými hráčmi, ktorí do mužstva prišli. Určite ale chceme vyhrať všetky prípravné zápasy, aby sme boli pripravení nastúpiť do ligy, na ktorú sa už veľmi teším.

Tvojou úlohou je tiež stmeliť kolektív, dávať to „dokopy“. Ako to s novými hráčmi zatiaľ prebieha?

Úplne v pohode, všetko funguje tak ako má. Nemyslím si, že by niečo nesedelo. Aký dobrý a silný kolektív tvoríme, sa ale ukáže až s (prípadným) príchodom nejakej hernej krízy. Myslím si, že noví chalani sú všetci v pohode, skvele vychádzame a ja nevidím žiadny problém. Všetko funguje rovnako ako pred rokom.

Aké sú tvoje tímové ciele pred sezónou? Dávaš si aj osobné ciele?

Ja mám tímové aj osobné ciele rovnaké, chcem vyhrávať všetky zápasy. Nepripúšťam si nič iné ako víťazstvo. Nebudem dávať vyjadrenia, že ideme obhájiť titul, ale chcem vyhrať posledný zápas v sezóne. To je vždy môj cieľ...

Tento týždeň to nebude len Poruba, ale aj MPZ. Celkom slušná zaberačka na úvod.

Áno, uvidíme do koľkých zápasov nastúpim, v tomto má hlavné slovo tréner. Určite však všetky odohrám naplno. Minulý rok sa nám v príprave až tak nedarilo, avšak v ligovej sezóne sme prehrali len osem zápasov. To o niečom svedčí a ja verím, že táto sila v mužstve zostala. Chceme ju teraz ukázať už aj v prípravných stretnutiach.

 

Upozorňujeme divákov na dodržiavanie opatrení vyplývajúcich z platnej vyhlášky ÚVZ SR. Na základe toho bude vstup na zápasy umožnený po predložení príslušných potvrdení iba plne zaočkovaným osobám, osobám, ktoré prekonali COVID-19, resp. osobám s negatívnym výsledkom RT-PCR testu, prípadne LAMP test (72hod), alebo AG testu, ktorý nebude starší ako 24 hodín.

Plné znenie Vyhlášky 241 nájdete na tomto linku: https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_241.pdf