Sandra Demitrová jednotkou draftu EHOKEJ Ligy, doplní v tíme Denisa Mjartana

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.4.2021

Sandra „LadyBrunette“ Demitrová sa stala jednotkou draftu EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

Do tímu si ju vybrali zástupcovia HKM Zvolen, ktorí na základe postavenia v tabuľke základnej časti TIPOS Extraligy mali právo prvého výberu. „Je to skvelý pocit byť jednotkou draftu našej prvej e-hokejovej ligy na Slovensku. Za Zvolen som hrať chcela, takže som spokojná. Zvolen je super. Ideme to vyhrať,“ povedala spokojná LadyBrunette hneď po drafte.

Sandru si Zvolen vybral z jedenásteho miesta, čo je na draft pomerne vysoko. Kluby TIPOS Extraligy sa však pri svojich výberoch nepozerali len na výsledky gejmerov v kvalifikačných kolách. „Tímy si vyberali hráčov podľa výkonov v kvalifikácii, ale aj podľa marketingového potenciálu. Je dôležité, aby hráči podávali kvalitné výkony, ale pre kluby je rovnako dôležité aj to, aby ich hráči reprezentovali navonok svojim vystupovaním, športovým správaním sa a tímovým duchom,“ vysvetlil Ondrej Klokoč zástupca spoločnosti Esports Entertainment, ktorá je organizátorom EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

V drafte nakoniec zaznelo 22 mien – dvanásť slovenských a 10 českých. Hráči však veľa času na oslavy nebudú mať. Už v utorok 20. apríla štartuje prvé kolo základnej časti EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy a naplno sa teda rozbehnú boje o titul majstra Slovenska a prize money 15 000 eur.

Hracie dni budú vždy utorok, streda a štvrtok počas ktorých môžu fanúšikovia sledovať live streamy na ehokejliga.sk, youtube, twitch a facebooku EHOKEJ Liga. Pripravené bude pre nich aj zaujímavé súťaže.

„HKM Zvolen, ktorý ako prvý extraligový hokejový klub na československom území vstúpil do sveta esportu na začiatku sezóny, rozhodne uvítal aktivity vedúce k spusteniu prvej oficiálnej sezóny EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy. Vstup do sveta esportu sme na základe rastúcej popularity gamingu vo svetovom meradle zvažovali dlhšie. Prvú sezónu sme si predsavzali zmapovať potenciál prepojenia esportu s reálnym športovým zápolením na ľadovej ploche vo vzťahu k našim fanúšikom a partnerom klubu. Nakoľko sme v sezóne mali v spolupráci s našou partnerskou spoločnosťou eKoVy podpísaných kvalitných slovenských hráčov, počas draftu sme mali úplne jasno v tom, ktorí hráči budú reprezentovať náš klub," teší za zo svojich draftových výberov a ambiciózneho esportového tímu šéf marketingu HKM Zvolen, Miroslav Brumerčík  „Sme nesmierne radi, že po Denisovi sa nám ešte pred samotnou kvalifikáciou podarilo podpísať zmluvu aj so Sandrou. Spolu s mojimi kolegami z marketingu sme nadšení a už sa tešíme okrem reálneho PLAYOFF proti Slovanu aj na prvý zápas nášho esportového tímu." 

Denis Maverick Mjartan zaznel na drafte ako posledné meno, ako však sám povedal, oplatilo sa čakať:  „Samozrejme, som rád práve za výber Zvolenom, bola to moja prvá voľba. Príprava na ligu je hlavne psychická. Myslím, že všetci hráči, ktorí sa do nej dostali majú vysokú kvalitu a veľa bude záležať na tom, kto lepšie zvládne zápasy hlavou. Hneď v prvých kolách nás čakajú silné Košice a deň nato Liptovský Mikuláš. Čo sa týka cieľov v sezóne, určite je to medailové umiestnenie, avšak ideme krok za krokom. V prvom rade musíme podávať stabilne kvalitné výkony a dostať sa do playoff," prezentuje spokojnosť samotný hráč. 

Radosť neskrýva ani jeho tímová dvojička, Sandra LadyBrunette Demitrová: „Som šťastná, že môžem hrať za HKM, taktiež to bola moja moja voľba číslo jeden. Pred začiatkom ligy som sa naplno venovala ako individuálnemu tréningu, tak aj 2v2, keďže konkurencia je naozaj veľká. Budem sa snažiť stabilne podávať čo najlepšie výkony a verím, že spolu s Denisom to dotiahneme do playoff, kde zabojujeme o medaile."

Obaja hráči sú zároveň členmi českej organizácie eKoVy: „Ako organizácia sme veľmi radi za každú ďalšiu vzniknutú esport ligu a tešíme sa na súperenie našich hráčov, a to nielen v drese HKM Zvolen. Práve naša dvojica reprezentujúca Zvolen potrápi ďalších hráčov eKoVy- Dzouvi, Kumbik a Indris, ktorí rovnako prešli kvalifikáciou. Určite to bude zaujímavá súťaž s účasťou špičkových hráčov naprieč českou a slovenskou scénou."

HKM Zvolen Esport už v utorok 20. apríla nastúpi v EHOKEJ Lige Tipos Extraligy na prvý zápas základnej časti. Sledujte nás, fandite a zapojte sa do súťaží o skvelé ceny.

Záznam draftu EHOKEJ ligy nájdete vo videu pod článkom.