Podkonický: Voľba brankára bola ťažká, svoju hru chceme smerovať k play off

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.2.2019

Štvrtý vonkajší zápas v rade čaká lídra tabuľky v piatok o 18:30 na ľade ôsmeho DVTK Miskolc. Doterajšia vzájomná bilancia hovorí v prospech HKM v pomere 3:1 na zápasy. Zaujímavosťou je, že až v troch zo štyroch stretnutí si jeden z tímov udržal čisté konto. Pred zápasom sme tradične oslovili trénera Andreja Podkonického.  

 

Čaká vás zápas na ľade súpera, ktorý aktuálne ťahá trojzápasovú víťaznú sériu. Čo dnes bude z vášho pohľadu dôležité?

„Miškovec je nepríjemný tím, hrajúci veľmi organizovane. Je vidieť prácu Glena Hanlona, od začiatku sezóny sa veľmi zlepšili, majú najmä nebezpečné protiútoky a presilovky. Bude dôležité vyvarovať sa faulom. Samozrejme, ideme do zápasu s tým, že chceme vyhrať a urobíme všetko preto, aby sme zachytili začiatok, pretože cesta je dlhá a prvé tretiny v takých prípadoch nemáme ideálne. Naposledy v Žiline nám vyšla a na to musíme nadviazať."

Pozeráte na Miškovec už aj ako na jedného z potenciálnych súperov v play off? Jeho herný prejav často zodpovedá práve hokeju, ktorý sa hrá v tejto fáze sezóny...  

„Áno, z viacerých zápasov v poslednej dobe bolo cítiť, že sa blíži play off, a preto aj my sa snažíme hrať čo najlepšie a ukázať hru, ktorou sa v ňom chceme prezentovať. Je to jeden z potenciálnych súperov a veľmi ťažký. Už dnes sa musíme sústrediť a ukázať, že sme lepší tím."

Po poslednom zápase v Miškovci sa tréner Hanlon vyjadril, že veľmi rád sleduje práve zvolenské zápasy, pretože v nich vidí veľa dobrých prvkov, ktoré by chcel implementovať aj do hry svojho tímu. Niečo také je zrejme komplimentom pre vašu prácu.

„Určite to trénera poteší, no aj ja som sledoval jeho zápasy a tiež sa mi veľmi páči ich organizácia hry a dodržiavanie systému. To chce každý tréner. Je vidieť, že so svojím tímom stále pracuje, stále niečo vymýšľa a každý zápas ukážu niečo iné, napríklad v presilovke, oslabeniach či založení útoku. Ja som Glena zažil v reprezentácii. Je to tréner, ktorý veľmi dbá na maličkosti a sleduje veľa zápasov. Je schopný si pri rozbore zastavovať každé striedanie sekundu po sekunde a premýšľa, čo by zmenil. Ja taktiež rád sledujem jeho prácu, pretože každý sa od niekoho učí a stále sa je v čom zlepšovať. Človek musí na sebe dennodenne pracovať, a to sa týka aj trénera. Jeho veta ma teda potešila, no určite sa tým neuspokojím."

Do brány sa dnes postaví Skapski. Vzhľadom na mimoriadne vydarené obdobie, ktoré má za sebou Tomáš Tomek, bola to ťažká voľba?

„Veľmi ťažká. Tomáš chytal výborne, no potrebujeme vrátiť do záťaže aj Skapskiho. Už bol trošku nesvoj a tiež potrebuje chytať, potrebujeme to aj my."

Dlho ste deklarovali potrebu posilniť tím na poste centra, čo sa, žiaľ, do uzávierky prestupov nepodarilo. Ste pripravení sa s touto situáciou vyrovnať?

„Ideme pracovať s tým, čo máme. Ja som s týmto tímom spokojný a ukázali sme, že vieme poraziť každého. Všetko sú to dobrí hráči, musia však zo seba dostať čo najviac. Samozrejme, príchodom centra by sme stúpli na sile, ale bohužiaľ, nevyšlo to a ideme s tým, čo máme."

V sobotu vás čaká zápas legiend. Trénovali ste?

„Áno, trošku som potrénoval. Nemôžem však príliš korčuľovať, takže to nejako odohrám a potom sa z toho budem dva dni dostávať." (smiech)