Poctivá príprava slávila úspech

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.11.2017

Zvolenčania pripravili trenčianskej Dukle iba tretiu prehru v sezóne a sú jediným tímom, ktorý strelil lídrovi šesť gólov.

Hostia mali pritom pred zápasom na konte dvakrát menej inkasovaných gólov, než hráči HKM. V prvej tretine však trenčianska obrana kapitulovala hneď trikrát, po góloch Coffmana, Obdržálka a Steéna. Posledný menovaný si v desiatom zápase vo zvolenskom drese konečne otvoril strelecký účet, a to hneď dvojnásobne. Do tímovej pokladnice prispeje aj Kyle Wharton, rovnako za prvý gól.

Päť minút pred koncom dal konečnú podobu výsledku Milan Kytnár. "Zápas sa hral hore dole, prvá tretina bola výborná. Dôležité bolo, že sme zvládli tretiu tretinu. Na zápas sme sa sústredili, do bodky sme plnili všetky pokyny,“ prezentoval spokojnosť s výkonom „dočasný“ kapitán.

Kytnárovi na piaty gól v sezóne asistoval Peter Šišovský, ktorý okrem toho v 34. minúte výborne načasoval prihrávku pre Kylea Whartona pri góle na 4:1. „Na tento zápas sme sa tešili, keďže prišiel líder. Vedeli sme, že to nebude jednoduché. Myslím, že sme to mali od začiatku pod kontrolou, hoci za stavu 4:1 sme si to trošku skomplikovali. Našťastie, v tretej tretine sme sa vrátili k tomu, čo sme hrali predtým. Dobre sme jazdili, využili sme možno aj to, že sú trochu oslabení a že v bráne nestál Mišo Valent, ktorý má výbornú formu.“ hodnotil stretnutie „Šišo“, ktorý predtým obliekal aj trenčiansky dres.

Zápas bol mimoriadne „bohatý“ na vylúčenia. Obidva celky zahrievali trestnú lavicu dokopy až 16-krát, miestami to na ľade pripomínalo nácvik presilových hier. Každý z tímov však využil len po jednej. „Dnes to bolo dosť o emóciách. Zápas bol vyhecovaný a z toho pramenili aj početné vylúčenia. Tiež som niektoré veci trochu emočne nezvládol, ale potrebujete aj takéto vybičované zápasy,“ povedal na margo početných faulov Peter Šišovský. Po zápase v Žiline zdvihol tréner Mikula varovný prst nad množiacimi sa vylúčeniami, pričom nevylúčil ani pokuty. „Niečo sme si k tomu povedali, prišli aj sankcie. Treba sa z toho len poučiť, inak asi veľa nezarobíme,“ posmial sa druhý najproduktívnejší hráč HKM. „Sme momentálne v neľahkej situácii, hráči ako Chovan, Jurík, Síkela a ďalší chýbajú. Posledné zápasy hráme viac-menej na tri útoky. Stojí to veľa síl, navyše si to často komplikujeme aj spomenutými vylúčeniami. Verím ale tomu, že posledné dva zápasy pred prestávkou zvládneme a keď sa potom útoky opäť vyvážia, bude to ešte lepšie,“ uzavrel Šišovský.

Spokojnosť po cennom triumfe nad lídrom tabuľky prevládala aj u trénera Petra Mikulu. „Hráčom treba poďakovať za bojovný výkon. Z môjho pohľadu to bolo trošku kostrbaté, na oboch stranách chýbalo niekoľko hráčov. Plynulosť hry narúšali časté vylúčenia. Vyhrali sme zaslúžené a teší aj to, že sme dali šesť gólov. V druhej tretine bola fáza, keď sa z dobre vyvíjajúceho sa výsledku stala dráma. Poslednú tretinu sme však zvládli výborne.“ Šéf zvolenskej striedačky svoje mužstvo na neľahký súboj poctivo pripravoval. „Myslím, že ich máme ich dobre prečítaných, rovnako tak oni nás. Vieme, v čom je ich sila. Ukázali to aj pri góle na 1:1, majú silnú presilovku. Je to korčuliarsky veľmi zdatné mužstvo s výbornou defenzívou. Majú špecifický spôsob napádania, na čo som hráčov pripravoval. Darilo sa nám to eliminovať, navyše v obrannej tretine urobil súper veľa chýb, z ktorých sme ťažili.“

Včerajší tréning na ľade absolvoval s tímom aj Lukáš Jurík, zvolenský kapitán však korčuľoval bez dresu a do cvičení sa nezapájal. „Jeho návrat môžeme očakávať až po reprezentačnej prestávke. Jeho zranenie nie je ľahké . V prvom rade je to na ňom, ako sa bude cítiť, stále je to bolestivé. Zatiaľ ho zastúpi Radovan Cútt. Z hľadiska zdravotného stavu nám prestávka pomôže, no zatiaľ to musíme ťahať takto. Podobné budú aj ďalšie dva zápasy, momentálne nemáme z čoho čerpať,“ komentoval zdravotný stav svojho tímu tréner Mikula.