Po prestávke začíname pod Zoborom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.11.2017

Reprezentačná prestávka je za nami a "Rytieri" dnes, aj za výdatnej podpory fanúšikov, vycestujú na ľad vicemajstra z Nitry.

Prvý vzájomný súboj zďaleka nevyšiel Zvolenčanom podľa predstáv, keď v druhom kole podľahli "Corgoňom" vysoko 1:6. Nitrania uspeli aj pod Pustým hradom, odkiaľ si odniesli výhru 4:3 po samostatných nájazdoch. Zverenci Petra Mikulu tak majú svojmu súperovi čo vracať.

V Nitre sa očakáva tradične búrlivá atmosféra. Množstvo domácich fanúšikov bude zvedavých aj na novú informačnú kocku, ktorú proti Zvolenu čaká premiéra. K výbornej diváckej kulise nepochybne prispejú aj dva autobusy zvolenských priaznivcov, ktorí poženú červeno-modrých k 14. výhre v sezóne.

Ako to vyzerá v táboroch oboch mužstiev? Na domácej strane ostávajú na listine zranených Henrich Ručkay, Radoslav Macík, Matt Cope, Juraj Šiška, Matúš Rais, Filip Kuzma a brankár Marek Laco. Nitriansku bránu by mal hájiť Nathan Lawson. Zvolenčania už majú, aj vďaka jedenásťdňovej zápasovej prestávke, rozsiahlu maródku za sebou a podľa slov trénera Mikulu by dnes jeho mužstvo malo nastúpiť v plnej sile. Výnimkou sú Matúš Matis a dlhodobo zranený Jarkko Immonen. Fínske zastúpenie ale dnešný súboj mať bude, v bráne by mal dostať prednosť Jani Nieminen. Fanúšikovia Zvolena sa tak môžu tešiť na navrátilcov Michala Chovana, Lukáša Juríka, Mateja Síkelu a Tomáša Töröka.

Rytieri majú pred svojím súperom päťbodový náskok a hoci uspeli v siedmich z posledných ôsmich ligových stretnutí, dobrou formou disponujú aj Nitrania. Tí síce naposledy nestačili na majstra z Banskej Bystrice, predtým však ťahali sériu štyroch výhier. Svoj rukopis už dozaista stihol pod Zoborom zanechať staro-nový tréner Antonín Stavjaňa, ktorého príchod bol pre Nitru vítaným impulzom. 

Jedným z kľúčových faktorov dnešného duelu môže byť hra v nerovnovážnom stave. Zatiaľ čo hráčom HKM patrí v úspešnosti presilových hier tretie miesto, oslabenia Nitry sú druhé najhoršie v lige. Pre zverencov trénera Mikulu bude ale dôležité vyhýbať sa trestnej lavici. Zlepšenú disciplínu pre najvylučovanejší tím súťaže naznačil posledný zápas v Nových Zámkoch. Verme teda, že si tento trend Zvolenčania udržia. Zápas bude mať nepochybne špeciálnu príchuť pre najnovšiu posilu v radoch HKM. Obranca Jozef Kováčik sa vracia na ľad bývalého tímu, už aj so svojou tradičnou 6-kou na drese. 

HKM Zvolen - HK Nitra v sezóne 2017/2018

2.kolo: HK Nitra - HKM Zvolen 6:1 (1:1, 0:0, 5:0), góly HKM: M.Matis

11.kolo: HKM Zvolen - HK Nitra 3:4sn (0:0, 1:3, 2:0, 0:0) góly HKM: P.Hraško, P. Obdržálek, A.Drgoň

20.kolo: HK Nitra - HKM Zvolen ???