Októbrovú cenu získal Tomáš Tomek

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.10.2019

Druhá anketa v sezóne 2019/2020 o najlepšieho hráča mesiaca podľa hlasovania fanúšikov dopadla veľmi tesne. Predošlého víťaza Kylea Bonisa napokon tesne porazil Tomáš Tomek.

Skúsenéný 31-ročný brankár potreboval na výhru 26,6 % všetkých hlasov, druhý Kyle Bonis nazbieral 19,2 %. Výsledky ankety jasne ukazujú, že fanúšikov v októbri zaujali výkony hneď niekoľkých hráčov a ich hlasy boli naozaj všemožne rozložené. Tretie miesto má s 13,3 % Marco Halama, na štvrtom skončil ďalší mladý odchovanec HKM Jakub Kolenič (11,3 %). Piate miesto obsadil produktívny Brock Trotter (9,9 %) a aj vďaka dvom víťazným zásahom hneď po svojom príchode si šiestu priečku vyslúžil Andreas Štrauch (6,9 %). 

Aký bol teda október pre Tomáša Tomeka? Odchytal v ňom sedem zápasov, z ktoých päť bolo víťazných. Čisté konto si udržal v zápase s Nitrou (4:0) a len raz inkasoval pri výhrach nad maďarskými súpermi Budapešťou (5:1) a Miškovcom (2:1). Priemerne si v zázpase pripísal 26 úspešných zákrokov a inkasoval 1,6 gólu. Jeho októbrová úspešnosť bola 94,13 %. Tomášovi gratulujeme a prajeme mu veľa ďalších vydarených zápasov!

Cenu víťazovi ankety odovzdá jeden z fanúšikov spolu so zástupcom spoločnosti DELUVIS pred úvodným buly piatkového zápasu so Slovanom Bratislava..Zápas začína o 18:00.

Vstupenky nájdete TU