Nový rok odštartujeme bitkou o Hron

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.1.2018

Šláger 33.kola uvidia diváci pod Pustým hradom. Na úvod roka ich čaká pohronské derby!

Dôvodov, prečo si ho nenechať ujsť je hneď niekoľko. Pred úvodným buly spoločne zatlieskame Michalovi Chovanovi, ktorý si prevezme ocenenie od fanúšikov za najlepšieho hráča uplynulého mesiaca. Následne môže začať súboj dvoch tímov, ktoré momentálne disponujú najlepšou formou v lige. Je tomu už vyše mesiac, čo Banská Bystrica okúsila chuť prehry. Naposledy sa tak stalo prvý decembrový deň na ich ľade práve so Zvolenom. Hrdinom na strane HKM sa vtedy stal v tretej tretine dvojgólový Michal Chovan. Odvtedy však zverenci Vladimíra Országha ťahajú osemzápasovú víťaznú sériu. Naposledy si doma schuti zastrieľali proti Novým Zámkom (8:1), za obeť im predtým padli aj Košice či líder z Trenčína. Tím s najlepšou ligovou ofenzívou (127 strelených gólov) počas svojej série predbehol v tabuľke "oceliarov", ktorým odskočil na rozdiel siedmych bodov a teraz si brúsi zuby aj na druhú priečku. Tú by si dnes mohol vybojovať jedine trojbodovým víťazstvom.

A práve prehra bez bodového zisku je to, čo sa domácim "rytierom" v tejto sezóne zatiaľ vyhýba. Netreba však zabúdať, že tým istým sa mohli donedávna pochváliť aj Košičania. Tých o domácu neporaziteľnosť v riadnom hracom čase pripravil práve náš dnešný súper. Mužstvo trénera Petra Mikulu si ale v domácom prostredí verí a k sebavedomiu by im mala pomôcť aj početná divácka kulisa, ktorá ich poženie za tretím triumfom nad Banskou Bystricou v rade. A možno aj za prvým miestom... Tri doterajšie vzájomné merania síl priniesli mimoriadne vyrovnaný priebeh a iný scenár nemožno očakávať ani dnes. Víťazná séria červeno-modrých sa niesla v priebehu novembra a decembra od Nitry po Nitru, bystrická by mohla mať trvanie od Zvolena po Zvolen. Isté je jedno, pod Pustým hradom sa dnes rysuje doposiaľ najatraktívnejšie derby tejto sezóny. Druhý a tretí celok tabuľky doň vstúpia s parádnymi bodovými i vítaznými sériami, ašpirujúc na líderskú pozíciu!

Ktorá séria sa skončí a ktorá bude pokračovať? Ako sa zmení poradie vedúcej trojice? Prinesie dnešný zápas návštevu sezóny vo Zvolene? Aj na tieto otázky prinesie odpoveď skvelé hokejové divadlo, ktoré sa začne o 18:00!

HKM Zvolen - HC 05 iClinic Banská Bystrica v sezóne 2017/2018:

6.kolo: HC 05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 4:2 (0:0, 2:0, 2:2), góly HKM: Kelemen, Kytnár

15.kolo: HKM Zvolen - HC 05 iClinic Banská Bystrica 3:2 (1:1, 2:0, 0:1), góly HKM: Kelemen, Coffman, Matis

24.kolo: HC 05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 2:4 (0:1, 2:1, 0:2), góly HKM: Coffman, Kytnár, Chovan (2)

33.kolo: HKM Zvolen - HC 05 iClinic Banská Bystrica ???