Nečakané rošády v šatni HKM

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.11.2017

Nedávno sme v závere článku venovanom Jozefovi Kováčikovi hútali nad tým, ako by napokon mohol dopadnúť zaujímavý „číselný trojuholník“, v ktorom boli zainteresovaní okrem novej posily aj Tomáš Török a Tim Coffman.

Záhada vyriešená. Vďaka peknému tímovému gestu Tima Coffmana bude môcť skúsený obranca naďalej nosiť svoju obľúbenú 6-ku, ktorá ho sprevádza počas celej profesionálnej kariéry. Jozef sa v doterajších troch zvolenských zápasoch predstavil s 80-kou. Tá však bola len dočasným riešením, po návrate na ľad bude čakať na tradičného nositeľa Tomáša Töröka.

Pre niekoho azda nepatrný detail, no i takéto, na pohľad drobnosti, vypovedajú o dobrej partii v kabíne. „Prišiel za mnou Lukáš Jurík a povedal mi, aké je to číslo pre Jozefa dôležité. Hrával s ním aj jeho otec a Jozef ho má celú kariéru. Ja som 6-ku nosil od juniorských čias, nie je za tým však žiadny hlbší význam, jednoducho som si na ňu zvykol. Teraz som si vybral 12-ku, ktorá bola mojím prvým číslom, keď som ako dieťa začínal s hokejom,“ opísal zmenu čísla Tim Coffman, ktorý okrem toho nezabudol s úsmevom poznamenať, že hoci mu to so 6-kou padalo, urobí staršiemu radosť.

Pre 37-ročného obrancu znamená 6-ka naozaj veľa. Okrem toho, že patrila jeho otcovi, ktorý s ňou nastupoval aj za Zvolen, otvoril si Jozef Kováčik vlastnú reštauráciu, v ktorej dominuje práve toto číslo.

Úprimne dojatý Kováčik priznal, že ochotný ústupok od spoluhráča nečakal a verí, že staro-nové číslo bude opäť tým šťastným. Veríme aj my. Rovnako tak, že „Coffyho“ dvojnásobok v podobe 12-ky znamená, že to americkému útočníkovi bude padať dvojnásobne viac. Obaja „rytieri“ vykorčuľujú s novými číslami 17. novembra v Nitre.