Hráčom decembra je Allan McPherson

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.1.2020

Fanúšikovská anketa DELUVIS hráč mesiaca opäť potvrdila tradíciu a priniesla nového víťaza. Najviac fanúšikovských hlasov za mesiac december si vyslúžil Allan McPherson.

28-ročný kanadský útočník ovládol anketu suverénne so ziskom 47,9 % všetkých hlasov. Brankár Tomáš Tomek na druhom mieste získal 16,5 %, tretia priečka patrí Rasťovi Špirkovi s 8,3 % hlasov. Fanúšikovia ocenili aj výkony Slavomíra Tomka (7,4 %) a novej posily Michaela Parksa (5,8 %). 

Hoci z tímového pohľadu nebol december, s výnimkou jeho záveru, pre rytierov práve najlepší, výkony zvolenskej 91-ky patrili k svetlejším momentom. Allan McPherson bol v decembri najproduktívnejším hráčom tímu so ziskom 10 bodov v 9 zápasoch (5+5). Víťazný gól strelil na ľade Nových Zámkov, kde pridal aj asistenciu a pomohol tak zlomiť sedemzápasovú sériu prehier. Výborne mu vyšiel ďalší zápas, keď hetrikom zostrelil Liptovský Mikuláš. Dvomi prihrávkami pomohol k dôležitému obratu v Miškovci. Dve asistencie si pripísal tiež na ľade Slovana, kde Zvolenčania získali jeden bod a jeho gól pomohol k bodovému zisku aj s Nitrou. Navyše sa nestratil ani na vhadzovaní, v decembri ich absolvoval 28 a vyhral 71, 43 %. 

Allan McPherson si preberie ocenenie od vyžrebovaného fanúšika a zástupcu spoločnosti DELUVIS pred úvodným buly sobotného domáceho zápasu s Detvou.

Zápas sa začne o 17:00

Vstupenky nájdete TU