HKM zdolal Humenné, čisté konto Kupskyho

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.2.2024

Zápas proti poslednému tímu ligovej tabuľky priniesol jednoznačný výsledok a plný bodový zisk HKM. Bezgólová prvá tretina naznačila dominanciu Rytierov v zápase, ale na góly sme si museli počkať až do prostrednej časti hry. V priebehu siedmich minút sa do listiny strelcov zapísali Bondra a Lukocevicius, ku ktorým sa v tretej tretine pridali v presilovkách Hecl a Rauhauser.

HKM Zvolen - HC 19 Humenné 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
G
óly: 27. Bondra (Marcinek), 35. Lukocevicius (Hecl, C. Hults), 53. Hecl (M. Hults, C. Hults), 56. Rauhauser (Fortin, Zuzin)
Rozhodovali: Hronský, Výleta – M. Orolin, D. Konc ml.

Vylúčenia: 1:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, diváci: 1457

Zostavy:
Zvolen:
Kupsky – C. Hults, Mudrák (A), Rauhauser (A), Gachulinec, Andersson, Hain – Hecl, M. Hults, Lukosevicius – Kašlík, Fortin, Kolenič – Zuzin (C), Marcinek, Bondra – Gábor, V. Fekiač, Mišiak
Tréner: Jamie Russell

Humenné: Galimov (od 42. min. Kozel) – Meliško, Sredl, Novota, Segienko, Ťavoda, Novický (A) – Parshin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Krajňák, Šoltés – Handlovský (C), Linet, Vaško (A) – Thomka, Ragan, Borov
Tréner: Martin Štrba

Súpera sme od úvodu zatlačili, ale gólové príležitosti Fortina, Bondru, ani Lukoceviciusa gólom neskončili. V polovici prvého dejstva nebezpečne vystrelil na Galimova Bondra, ale ani z následnej dorážky gól nepadol. Lukocevicius sa dostal k strele z vnútra ľavého kruhu, ale puk tesne minul horný roh súperovej bránky. Blízko ku gólu bol Lukocevicius druhý krát, keď sa dostal k nebezpečnej dorážke po strele Mitcha Hultsa. Gólom neskončila ani rana od modrej hosťujúceho Meliška a vzápätí predviedol Galimov ukážkový semafór, po strele Kašlíka.

Aj úvod druhej tretiny sa niesol v réžii Rytierov. Prvýkrát si diváci zakričali gól v 27. minúte. Marcinek ideálne našiel Bondru, ktorý ukážkovým blafákom poslal Zvolen do vedenia, 1:0. Po inkasovanim góle sa hostia osmelili a predviedli viacero nebezpečných akcií, ktoré našťastie gólom neskončili. Skóre sa opäť menilo v 35. minúte. Lukocevicius sa dostal do prečíslenia a švihom zvýšil na 2:0, čím si otvoril gólový účet v našom drese. Humenné ani po druhom inkasovanom góle nezložilo zbrane, ale do konca tretiny sa mu znížiť nepodarilo.

Tretia tretina začala opatrne. Rytieri naďalej dobýjali súperovu bránku, ale zvýšiť skóre sa im nedarilo. Naopak, hostia predviedli ukážkové prečíslenie troch proti dvom, po ktorom Kupsky vytiahol parádny semafor. Výsledok pre domácich prikrášlil v 53. minúte parádnym tečom Hecl. V presilovej hre si vymenili puk bratia Hultsovci a strelu od modrej nechytateľne usmernil do horného rohu, 3:0. O dve minúty sme sa v presilovke potešili opäť. K dorážke sa dostal Rauhauser a ponad ležiaceho brankára uzavrel skóre na 4:0.

Jamie Russell (tréner HKM): „Je náročné po prestávke vrátiť sa do súťažného zápasu. V prvej tretine sme nepremenili 17 streleckých pokusov, čo dávalo súperovi šancu ujať sa vedenia. V druhej časti hry sme sa dvakrát presadili a pridali sme aj dva góly v presilovkách, ktorým sme sa venovali. Som veľmi spokojný s výkonom Kupskyho, ktorý bol odmenený shutoutom. Jeho výkon bol pre nás dnes veľmi dôležitý. Snažíme sa každým zápasom napredovať, musíme bojovať a zbierať body, aby sme sa dostali do prvej šestky.“

Kompletné štatistiky SZĽH: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/995/tipos-extraliga/match...