HKM predĺžil zmluvy s ďalšími odchovancami

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.6.2021

Na súpiske Zvolena v sezóne 2021/2022 nebude chýbať ani trojica odchovancov Jakub Meliško, Patrik Marcinek a Ján Chlepčok. Všetci predĺžili zmluvy s materským klubom.

Len raz nefiguroval v zostave Zvolena v priebehu vlaňajšej sezóny čoskoro 25-ročný obranca Jakub Meliško a chcel by aj v tej ďalšej niečo podobné vo zvolenskom drese zopakovať. „V prvom rade som čakal na Zvolen, iný klub by som riešil až potom, keby mi to s HKM nevyšlo,“ priznal bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý odohral jednu sezónu v zámorskej NAHL a pôsobil tiež v Česku a Francúzsku. V majstrovskom ročníku 2020/2021 odohral 63 stretnutí a k zisku titulu prispel 2-mi gólmi 9-timi gólovými prihrávkami. „Bola to dobrá sezóna,“ obzrel sa dozadu rodák zo Žiaru nad Hronom, ktorého myšlienky však už smerujú k novej edícii Tipos extraligy: „Viacero hráčov z majstrovského základu tu zostalo, takže sa pokúsime na úspech nadviazať. Rozbehli sme tímovú letnú prípravu na novú sezónu a zatiaľ som spokojný. Tréningy sú pestré, niektoré veci som bol zvyknutý robiť aj predtým. Nie je nás zatiaľ až tak veľa, takže kondičný tréner sa môže dostatočne venovať každému.“

Aj keď svojho času Ján Chlepčok vypomáhal Prešovu, Žiline či Žiaru, stále bol kmeňovým hráčom HKM. A vďaka podpisu pod novým kontraktom, sa na tom nič nezmení ani v nastávajúcej sezóne. „Som rád že Zvolenčania mali o mňa záujem a rátajú so mnou aj do novej sezóny,“ vyznal sa 22-ročný srdciar. „Hrám tu od dorastu, som domáci hráč.“ Snaživý krídelník sa v uplynulej sezóne zapísal do extraligových štatistík piatimi gólmi a jednou asistenciou, nastúpil v 30-tich zápasoch. Mužstvo, ktoré sa v týchto týždňoch pod Pustým hradom formuje, vidí Ján Chlepčok v dobrom svetle: „Dosť hráčov z víťazného tímu zostalo a verím, že hráči ktorí prídu, bezproblémovo zapadnú. Aj v novej sezóne to bude určite fajn“.

Rovnako ako Ján Chlepčok, aj jeho vrstovník Patrik Marcinek súhlasí, že nastávajúca sezóna by mala byť zo strany ich tímu úspešná. „Jadro kolektívu sa zachovalo, takže bude to určite dobré. Časť mužstva je už každý deň pokope, popri tréningu je aj zábava a pri zaberačke sa dokážeme potiahnuť,“ reaguje 22-ročný rodák zo Zvolena, ktorý v minulom ročníku odohral 58 duelov a zaknihoval v nich 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií. Hoci dravý forward padol do oka aj inému záujemcovi, spod Pustého hradu sa mu odísť nechcelo: „Som tu doma, mám tu veľa známych, študujem v Bystrici. Preto som ani na ponuku na prestup nereflektoval. Vo Zvolene spokojný,“ zakončil na margo svojho zotrvania v majstrovskom HKM Patrik Marcinek.

 

Štatistiky Elite prospects / SZĽH

Meliško

https://www.eliteprospects.com/player/168650/jakub-melisko

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/players/808/tipos-extraliga/player/841228/melisko-jakub

Chlepčok

https://www.eliteprospects.com/player/335806/jan-chlepcok

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/players/808/tipos-extraliga/player/841233/chlepcok-jan

Marcinek

https://www.eliteprospects.com/player/275218/patrik-marcinek

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/players/808/tipos-extraliga/player/841236/marcinek-patrik