Dva body z Miškovca udržali HKM na pozícii lídra

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.2.2019

HKM uspel v sezóne na piaty pokus v samostatných nájazdoch a odviezol si z Miškovca dva body * Vedenia sa ujali hostia zo Zvolena, všetky tretiny sa však skončili zhodne 1:1 * Jediným z hráčov, ktorý v nájazdoch dokázal skórovať bol Petr Obdržálek * Mackenzie Skapski zlikvidoval trestné strieľanie aj v riadnej hracej dobe * Pomer striel v predĺžení 0:5, v zápase celkom 26:39.

(Zdroj: TASR)  DVTK Miškovec - HKM Zvolen 3:4 sn (1:1, 1:1, 1:1, 0:0)
Góly: 18. Loiseau (Harrison, Magosi), 31. Magosi (Harrison, Loiseau), 57. Vojtkó (Vas, Pance) – 6. Chovan (Pöyhönen, Fraser), 34. Špirko (Mitchell, Vandane), 45. Kytnár (Obdržálek, Hraško), rozhodujúci sn Obdržálek. Rozhodcovia: Štefik, Jonák – Tvrdoň, Konc ml., vylúčení: 5:6 na 2 min., navyše Kiss a Mitchell 10 min. za údery, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1295 divákov.

Miškovec: Adorján – Kiss, Crawford, Láda, Szirányi, Milam, Goz, Vojtkó – Kulmala, Vas, Pance – Mogosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Parizek, Albert

Zvolen: Skapski – Fraser, Pöyhönen, Roman, Vandane, Ulrych, Růžička, Pufahl, Hraško – Handlovský, Špirko, Zuzin – Chovan, Kytnár, Obdržálek – Šišovský, Petráš, Mitchell – Andrisík, Holovič, Kelemen

Zvolen sa už v úvode zápasu musel brániť presilovke domácich, ale v početnej nevýhode neinkasoval. V šieste minúte vyšla HKM akcia, na jej konci bol zakončujúci Chovan, ktorý otvoril skóre. Neskôr si presilovú hru zahrali aj hostia a po nich opäť aj domáci, skóre sa však menilo až pri hre 5 na 5. Loiseau si nakorčuľoval pred bránku a gólom na 1:1 uzavrel skóre prvej tretiny.

V druhej časti mal prvú šancu Zvolen, ale boli to domáci, ktorí rozvlnili sieť. Skapskeho prekonal Magosi, no onedlho mal Zvolen k dispozícii presilovku a Špirko v nej vyrovnal na 2:2. Ďalšie šance zostali nevyužité, takže aj po dvoch dejstvách bol stav nerozhodný. Do vedenia mohol ísť Miškovec v 42. minúte, ale Loiseau v samostatnom nájazde neprekonal Skapkseho. Na druhej strane však Kytnár mieril presne - 2:3. O dve minúty neskôr nariadil rozhodca v prospech domácich trestné strieľanie, ale Vas ho nepremenil. Vyrovnanie však v 57. minúte predsa len zariadil Vojtkó.

Duel napokon rozhodli samostatné nájazdy. Jediný úspešný exekútor bol Obdržálek, ktorý rozhodol o výhre Zvolena.