Dnes privítame Poprad

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.11.2017

V predposlednom novembrovom zápase bude našim súperom tabuľkový sused z Popradu. 

Keď už je reč o tabuľke, jej horná polovica sa po včerajšom súboji Trenčína s Nitrou poriadne zamotala. Vicemajster uchmatol lídrovi tri body a usadil sa za ním na druhom mieste so 47 bodmi. Rovnaký počet majú na konte aj tretie Košice, Banská Bystrica zaostáva o bod. Avšak Nitrania majú odohratých 25 zápasov, zatiaľ čo Trenčín, Košice a B.Bystrica 24. Elitnej štvorky sa nemienia vzdať ani Zvolenčania. Tým sa to, za priaznivých okolností, môže podariť už čoskoro. K dispozícii totiž majú zápas "k dobru" s HK Orange 20. Poďme však pekne poporiadku. 

"Kamzíci" prichádzajú pod Pustý hrad povzbudení piatkovou domácou výhrou s Novými Zámkami, keď po gólovej prestrelke uspeli rovnakým pomerom ako Zvolenčania na Liptove (7:5). Najnovšou posilou tímu Marcela Ozimáka je popradský odchovanec Dávid Buc. 30-ročný útočník sa vlani tešil zo zisku titulu s Banskou Bystricou, pod Tatry sa vrátil po nevydarenom pôsobení v českom Olomouci. Dvojnásobný majster Slovenska si zatiaľ v dvoch zápasoch pripísal gól a asistenciu. Bodovým aj gólovým lídrom Popradu je Patrik Svitana, ktorý má nabehnuté na najproduktívnejšiu sezónu v popradskom drese (11+10). Hostia pricestujú bez dvojice Matej Paločko a Miloslav Jáchym, v ich bráne nastúpi Mathieu Corbeil. Popradčania sú doposiaľ veľmi disciplinovaným tímom, menej trestných minút a dvojminútových vylúčení nazbierali už len mladíci z "dvadsiatky". Nerovnovážny počet hráčov na ľade však nie je ich silnou stránkou, v úspešnosti presiloviek i oslabení patrí Popradu až 9. miesto. Na záver malá zaujímavosť- Poprad strelil štyri góly vo vlastnom oslabení, viac ich dal iba Zvolen (5).

Zvolenčanom prvý vzájomný duel s Popradom nevyšiel, doma podľahli 2:3 po predĺžení. Následne mu však prehru oplatili a pod Tatrami uspeli 4:1. V aktuálnom mesiaci prehrali zverenci Petra Mikulu len jediný zápas. V šiestich novembrových stretnutiach pritom dokázali nastrieľať 29 gólov, čo je v priemere takmer 5 na zápas! Viac strelených gólov ako HKM má na konte už len Nitra a B.Bystrica. Strelecká potencia je určite potešujúca, no zabúdať netreba ani na poctivú defenzívu. Za ňou dnes bude Marek Šimko, ktorý sa postaví medzi tri žrde. Zmeny oproti piatkovému zápasu by nemali nastať ani vo zvyšku zostavy.

Fanúšikom pripomíname, aby si dnešné vstupenky odložili, vo štvrtok ich totiž môžu využiť ako kupón na akciu pre zápas s HK Orange 20.

HKM Zvolen-HK Poprad v sezóne 2017/2018:

5.kolo: HKM Zvolen-HK Poprad 2:3pp (0:1, 2:0, 0:1, 0:1), góly HKM: Matis, Coffman

14.kolo: HK Poprad-HKM Zvolen 1:4 (1:1, 0:1, 0:2), góly HKM: Coffman, Drgoň, Ťavoda, Fekiač