Deven Sideroff posilní HKM Zvolen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.5.2022

Dnes sme už informovali o odchode všetkých legionárov, ktorí hájili farby HKM v minulej sezóne. Prvou posilou pred tou nadchádzajúcou je útočník Deven Sideroff, pre ktorého bude pôsobenie pod Pustým hradom už tretia destinácia v Európe.

 

Kanadský útočník sa vydal na európske klziská v sezóne 2020/21, keď v drese HC Innsbruck odohral 48 zápasov so ziskom 38 bodov. Naposledy pôsobil v druhej najvyššej švédskej lige, kde si pripísal 36 bodov v 48 zápasoch. 25-ročný útočník bol pred 7 rokmi draftovaný v 3. kole Anaheimom Ducks a aj keď v NHL nakoniec neodohral ani zápas, tak vo farmárskom tíme Ducks v AHL odohral 3 sezóny. Okrem toho má na konte aj bronzovú medailu z majstrovstiev sveta do 18 rokov, kde bol spoluhráčom bývalého rytiera Jérémyho Roya.

Deven je veľmi šikovný hráč s vynikajúcou strelou a vďaka tomu, že je pravák, bude veľmi užitočný v presilových hrách. Medzi jeho prednosti patrí vysoká pracovná morálka, rýchle korčuľovanie a nadpriemerné kombinačné zručnosti, ktoré dokáže využiť v kľúčových momentoch hry. Aj keď ho zdobí vynikajúca strela, tak o Devenovi nemôžeme hovoriť len ako o strelcovi, pretože pokiaľ nie je v dobrej streleckej pozícii, tak vďaka svojim kombinačným zručnostiam dokáže podržať puk a vytvoriť šancu pre spoluhráčov.