Cenu za december získal Michal Chovan

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.1.2018

Zatiaľ čo v minulom hlasovaní to bol pomerne tesný súboj medzi Timom Coffmanom a Petrom Šišovským, pričom víťazom sa stal prvý menovaný, mesiac december bol jednoznačnou záležitosťou Michala Chovana. 

Rytier s 10-kou na drese si vyslúžil 169 z celkového počtu 489 udelených hlasov. Ďaleko za sebou nechal na druhom mieste s 30-timi hlasmi Jozefa Kováčika, prvú trojku uzatvára ďalší obranca Peter Hraško (28 hlasov).

Náš druhý najproduktívnejší hráč má za sebou skutočne vynikajúci mesiac. Rovnako ako jeho tím, aj Michal bodoval v každom z 9-tich decembrových zápasov. Hneď v úvode rozhodol dvoma gólmi derby na ľade Banskej Bystrice, rovnako tak dvoma gólmi zabezpečil domácu výhru 2:0 nad Košicami. Celkovo si v 9-tich stretnutiach pripísal 14 kanadských bodov (7+7), pričom každá z jeho nahrávok bola ako prvá asistencia. Stal sa najproduktívnejším hráčom decembra celej Tipsport Ligy! Nazbieral taktiež 11 plusových bodov, len dve trestné minúty a na bránu súpera vyslal v priemere 3,5 strely za zápas. Ako bonus dosiahol zvolenský od-Chovan-ec krásny míľnik, keď gólom do siete Nových Zámkov zaznamenal svoj 300. bod v základnej časti Tipsport Ligy. Michal teda po vynútenej prestávke nabral nie len stratené kilá, ale aj skvelú formu a my veríme, že jemu i celému tímu vydrží aj naďalej! 

Cenu víťazovi ankety odovzdá jeden z fanúšikov pred derby zápasom s Banskou Bystricou 3. januára.