Bránkovisko doplní mladý brankár

Autor: HKM Zvolen Dátum: 24.5.2024

V posledných sezónach plnil pozíciu druhého brankára takmer pravidelne skúsený odchovanec HKM Adam Trenčan, ale v tej novej to bude mladý brankár Tomáš Boľo. „Adam Trenčan bol s nami posledné 4 roky a touto cestou mu chcem poďakovať za jeho služby a oddanosť HKM. Po sezóne sme sa rozhodli, že bránkovisko kompletne obmeníme a dáme šancu novým brankárom.V Pavlovi Kantorovi máme istotu, pretože je veľmi skúsený a v posledných dvoch sezónach patril k absolútnej špičke Tipos Extraligy. Na pozíciu dvojky sme hľadali mladého a perspektívneho brankára, ktorému môžeme v klube pomôcť v napredovaní. Najlepšie zo všetkých kandidátov sa nám javil práve Tomáš a sme veľmi radi, že sa rozhodol prísť pod Pustý hrad,“ objasnil Ladislav Čierny.   

 

21-ročný rodák zo Žiliny pôsobil na Slovensku v sezóne 2019/20, kedy v mládeži púchovského klubu odchytal 43 zápasov (92,7 %) a zároveň sa predstavil aj v reprezentačnom projekte „Team Slovakia U18“. Jeho ďalšie kroky smerovali do Ameriky, kde v juniorskej NAHL odchytal 76 zápasov v rozmedzí dvoch sezón. Počas tohto obdobia sa prebojoval aj na majstrovstvá sveta juniorov, kde odchytal dva zápasy. Do Zvolena ale neprichádza bez skúseností z extraligy. V minulej sezóne sa postavil do brány nováčika súťaže HC 19 Humenné, keď dostal šancu v troch zápasoch a pripísal si úspešnosť zákrokov až 93,4 %.
Talentovaného brankára pozná veľmi dobre aj Maximilián Bača, ktorý vie, čo od neho môžeme očakávať: „Tomáša poznám ešte z jeho pôsobenia v mládeži. Pravidelne navštevoval VTB (špeciálne sústredenia pre brankárov pod vedením pána Lašáka), tým pádom viem, čo môžem, a nielen ja, očakávať v tréningovom procese a, samozrejme, aj v zápase. Každodenná pracovitosť, výborná komunikácia a v neposlednom rade súťaživosť.“

 

Našim fanúšikom pripomíname aj aktuálnu súťaž spojenú s akciou EARLY BIRD, do ktorej sa môže zapojiť každý fanúšik do 27.05. VIAC O SÚŤAŽI.