Belasí vytrestali Zvolenčanov a berú tri body

Autor: HKM Zvolen Dátum: 27.9.2019

Otvárací gól strelili domáci so šťastím už v 55. sekunde * Hostia rozvlnili sieť presne v polovici zápasu, na 1:3 korigoval McPherson * V druhej časti hry zaznamenal „hetrik“ Willie Corrin, na trestnú lavicu putoval za držanie, hákovanie aj nedovolené bránenie * Zvrat nepriniesla ani zvolenská power-play, naopak Slovan v nej stanovil konečný rezultát zápasu na 4:1 * Strely na bránu 32:23.

(Zdroj: TASR)  HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 1. Zigo (Bondra, Meszároš), 23. Zigo (Miklík, Podlipnik), 30. Kukumberg (Abdul, Puliš), 59. Vandas (Zigo, Bondra) – 30. McPherson. Rozhodovali: Müllner, Štefík – Gegáň, Orolín, vylúčení: 1:6 na 2 min, navyše Trotter /Zvolen/ 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4147 divákov.

Slovan: Brust – Bačík, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec – Vandas, Zigo, Bondra – Puliš, Kukumberg, Abdul – Miklík, Kytnár, Matoušek – Žitný, Urbánek, Sloboda – Jendek

Zvolen: Tomek – Švarný, Lowney, Corrin, Fatul, Maier, Drgoň, Roman, Kolenič – Kelemen, Špirko, Handlovský – Bonis, Trotter, McPherson – Thompson, M. Halama, Hansen – Petráš, Preisinger, Mráz

Do zostavy Slovana sa po zranení vrátili Radovan Puliš a Milan Kytnár, obaja v minulosti obliekali dres Zvolena. Aj ich zásluhou boli "belasí" od začiatku aktívnejší, a už po 55 sekundách sa po odrazenom puku dostal k strele Zigo a namieril presne - 1:0. Po piatich minútach rozvlnil sieť aj Miklík, po porade s videorozhodcom však arbitri gól neuznali. Slovan bol v úvodnej tretine lepší a strelecky aktívnejší, ďalšie šance však nevyužil.

Po prestávke Slovan opäť súpera zatlačil, po minúte a pol si vynútil faul Abdul. Po 65 sekundách presilovky si vzal puk Zigo, prekorčuľoval sa pred bránkovisko a zvýšili na 2:0. Tretí gól pridal po peknej kombinácii s Abdulom Kukumberg, no vzápätí po chybe Meszároša znížil McPherson. V závere druhej tretiny mal Slovan ďalšie šance, ale Zvolen podržal Tomek.

V tretej tretine sa Zvolenčania snažili zdramatizovať duel, snažili sa o častejšiu streľbu, ale dobre rozbehnutý Slovan sa im nepodarilo zastaviť. Bratislavčania ešte podčiarkli víťazstvo gólom do prázdnej bránky zásluhou Vandasa a zaknihovali prvý domáci triumf v sezóne.