Andrisík a Halama získali zmluvy, Zeleňák blízko návratu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.9.2018

Dvojica mladých útočníkov Martin Andrisík a Marco Halama presvedčili svojimi výkonmi v doterajšom priebehu prípravy trénerov i vedenie klubu a pre sezónu 2018/19 sa tak oficiálne stali hráčmi HKM Zvolen. 

21-ročný krídelník Martin Andrisík začal uplynulý ligový ročník v drese rivala z Banskej Bystrice, napokon ho zakončil v Detve, okrem toho v ňom nastupoval aj za prvoligovú Trnavu. Ilavský rodák zamieril do Banskej Bystrice už v dorasteneckom veku z Dubnice a svojimi výkonmi pod Urpínom si neskôr vyslúžil miestenku v reprezentačných výberoch do 17, 18 aj 19 rokov. V Tipsport lige si doposiaľ Andrisík pripísal za tri sezóny 61 zápasov a v nich 17 bodov (9+8). V uplynulom mesiaci nastúpil na štyri z piatich prípravných zápasov HKM, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu.

Rovnaký počet zápasov odohral doteraz v príprave aj 22-ročný center Marco Halama. Zvolenský rodák, ktorý pôsobil od kategórie dorastu v bratislavskom Slovane nastúpil za áčko HKM už v sezóne 2016/17, kedy bol pod Pustým hradom na hosťovaní práve zo Slovanu. V 18-tich zápasoch vtedy zaznamenal bilanciu 1+5. Následne sa k "belasým" vrátil a v tom istom ročníku za nich odohral aj 8 zápasov v KHL. Národný dres obliekol Halama v reprezentačných výberoch do 17 aj 18 rokov, v sezóne 2015/16 bol najproduktívnejším hráčom juniorky Slovana. V hlavnom meste Slovenska strávil aj minulý ročník, a to v tíme prvoligistu HC Bratislava. 

Pred letom zamieril na skúšku do pražskej Sparty obranca Vojtech Zeleňák. 22-ročný stavaný zadák už v minulosti nastupoval za juniorku "sparťanov" a pred sezónou 2018/19 sa chcel prebojovať do ich seniorského tímu. Nemecký tréner Uwe Krupp vyselektoval v doterajšom priebehu prípravy 11 obrancov, avšak bez Vojtecha Zeleňáka. Mládežnícky reprezentant si tak v priebehu tohto týždňa sadne s vedením HKM k rokovaniu o novej zmluve. Veríme, že dopadne úspešne a mladý talent rozšíri defenzívne rady "rytierov" v nastávajúcej sezóne.