Ako hráč aj tréner, stále to mám v sebe, rivalita musí byť

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.2.2019

Už o pár hodín vykorčuľujú zvolenskí rytieri na historicky prvý tipsportligový Winter Classic. Pred veľkým pohronským derby sme ešte oslovili trénera Andreja Podkonického.

 

Aké sú pocity bezprostredne pred takýmto zápasom?

„Dobré, veľmi sa na to tešíme. Včera to bolo super. Teším sa hlavne na tú atmosféru. Verme, že ľad bude dobrý a nebude žiadny problém. Bude to veľký zážitok pre hráčov, trénerov, ale najmä pre fanúšikov, je to veľmi dobrá myšlienka. Bude to ťažký zápas, hrá sa na malom klziku, bude to o súbojoch a agresivite do brány, nečakám žiadne veľké kombinácie. Diváci sa určite majú na čo tešiť." 

Aj keď Bystrica nehrá na vlastnom štadióne, bude v domácom prostredí, čo býva spojené s očakávaniami fanúšikov. Môže byť súper pod väčším tlakom? 

„Nemyslím si. Každý z hráčov bude vyburcovaný k parádnemu výkonu, pretože hrať takýto zápas by nabudilo každého. Áno, nehrá sa na klasickom štadióne, takže pre obidva tímy sú podmienky rovnaké. Hráči dajú do toho všetko a budú stopercentne prirpavení."

Môžu niekomu rozmery klziska viac vyhovovať?

„Uvidíme. Samozrejme, Bystrica má viac severoamerických hráčov, ktorí sú na také klzisko zvyknutí. Aj v Bystrici majú menšie rozmery, než máme my, dokážu si tam vytvoriť tlak. My na to musíme byť pripravení a byť silní v súbojoch."

Myslíte, že takýto zápas môže byť správnym oživením tohto pohronského derby?

„Občas sa hovorí, že derby už nie je, ako kedysi, že rivalita trošku upadla. Podľa mňa neupadá tým, že by sme sa stretávali často, skôr tým, že viacerých domácich hráčov nahradili cudzinci, ktorí, pochopiteľne, nemajú v sebe takú rivalitu, ako odchovanci. Ale aj keď sa hráči menia, tieto zápasy vždy boli a sú špeciálne." 

Pociťujete aj vy, ako Zvolenčan, a teraz už ako tréner, výnimočnosť tohto zápasu?

„Samozrejme, ako hráč, alebo tréner, vždy je to v nás, Zvolenčanoch. Mám veľa kamarátov z Bystrice, ale na ľade by rivalita stále mala byť. Včera sme sa všetci lúčili s úsmevom a zaželali si veľa šťastia, dnes to ale pôjde bokom." 

Aká bola voľba brankára pre tento zápas?

„Určite veľmi ťažká. Tomek chytal výborne, Skapski je zase zvyknutý na menší ľad a tiež chytal v Miškovci veľmi dobre. Vyzerá to ale tak, že dnes pôjde Tomek."