Stretnutie s fanúšikmi poslalo sezónu 2023/2024 do minulosti

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.4.2024

Na zvolenskom zimnom štadióne sa streda niesla v znamení rozlúčky so sezónou, ktorá bola pre klub spod Pustého hradu jednou z najmenej výrazných. Fanúšikovia HKM si za viac ako dekádu zvykli na úspešnejšie umiestnenia „rytierov“ a hlavne po troch medailových sezónach v rade bolo cítiť, že tohtoročné 8. miesto je pre všetkých verných priaznivcov, ale hlavne pre vedenie klubu nečakaným sklamaním.

Brány štadióna sa pre verejnosť otvorili už o 16:30. Po krátkom úvode nasledoval nástup malých „rytierov“ na ľad, ku ktorým sa pripojili hráči A-tímu. Obaja „súperi“ si potom zmerali sily v dvojzápase. Tretiaci aj štvrtáci bez rešpektu vzdorovali extraligistom až do záverečného klaksónu. Následne sa Jozef Sládok ocitol v takej mele, akú vo svojej bohatej hokejovej kariére ešte nezažil. Vrhli sa na neho dobré dve desiatky nabudených rytierikov, ale kapitán HKM proti presile odstál so cťou.

Vyvrcholenie akcie prišlo v podobe stretnutia celého tímu HKM s fanúšikmi. Zvolenských hokejistov potešila účasť verných priaznivcov, ktorí sa s hráčmi mohli porozprávať, odfotiť, a tiež získať na pamiatku autogram. Tí šťastnejší si domov odniesli aj výhry z tomboly, ktorá aj tohto roku stála za to. Zľavy na permanentky, certifikát na výrobu personalizovaného dresu, či produkty od obchodných partnerov HKM určite potešili. Záverečnú akciu ale museli oželieť útočníci Matej Kašlík a Marek Hecl, ktorí sa v reprezentačnom kempe uchádzajú o miestenku v národnom tíme Slovenska na májový svetový šampionát v Česku.

Ďalšia extraligová sezóna pod Pustým hradom teda skončila, no pri rozlúčke bolo cítiť, že všetci si želajú, aby tá nasledujúca bola znova úspešná. Aspoň taká, akú momentálne prežívajú zvolenskí mládežníci, ktorí držia vlajku HKM poriadne vysoko. Juniorov čaká boj o bronzové medaily a ich súperom budú žilinskí Vlci. Séria sa hrá na tri víťazstvá, začína v piatok a v sobotu pod Dubňom, na zvolenský ľad sa presunie zápasom číslo 3 v utorok 9. apríla. Dorastenci HKM môžu ísť dokonca ešte vyššie, družstvo trénera Branislava Štímela sa prebojovalo na záverečný trojdňový turnaj v Martine, kde si to najlepšie štyri tímy súťaže rozdajú od piatka do nedele o majstrovský titul. Súperom Zvolenčanov budú postupne bratislavský Slovan, MMHK Nitra a Dukla Trenčín. Obidvom zvolenským zástupcom držíme palce v ich boji o cenné kovy, veď SPOLU SME HKM!!!