Skóre najprv otáčali domáci potom aj hostia. Body idú na Zemplín

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.12.2023

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce  3:4 (0:2, 2:0, 1:2)

Góly: 27. Viedenský (Zuzin, Sládok), 39. Bondra (C. Hults, M. Hults), 47. Kubka (V. Fekiač, Kolenič) - 5. Puliš (Pišoja, Michalčin), 12. Heard (Solenský), 49. Bindulis (Daugavinš), 58. Santos (Pearsopn).

Rozhodovali: Crman, J. Konc ml. – Ordzovenský, Stanzel, vylúčení: 7:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1402 divákov.

Zvolen: Kupsky – Hain, Rauhauser, Mudrák, Sládok, Kubka, C. Hults, Čulík – Šiška, M. Hults, Bondra – Mucha, Langkow, Hecl – Marcinek, Viedenský, Zuzin – Kolenič, V. Fekiač, Csányi

Michalovce: Škorvánek – Pišoja, Acolatse, Bindulis, Michalčin, Bodák, Cibák, Stripai – Daugavinš, Pearson, Santos – Puliš, Heard, Valach – Paločko, Suja, Bjalončík – Vašaš, Solenský, Kabáč

Hostia v prvej tretine potvrdili formu z uplynulého obdobia a strelili dva góly v presilových hrách. V 5. minúte Radovan Puliš tečoval strelu Milanu Pišoju a o sedem minút neskôr zakončil presne Mitchell Heard. Zvolenčania však v druhej časti vyrovnali stav na 2:2. V 27. minúte znížil Marek Viedenský a pred prestávkou skóroval v presilovke Radovan Bondra. Domáci sa v treťom dejstve dostali prvýkrát do vedenia vďaka Branislavovi Kubkovi, no Michalovčania stav zvrátili a získali tri body. Svoj prvý gól v sezóne dosiahol Kristofers Bindulis a v závere rozhodol Mathew Santos.

Domáci tak prehrali v ôsmom z uplynulých deviatich zápasov a v tabuľke klesli na štvrté miesto. Michalovčania zaznamenali siedme víťazstvo za sebou a dostali sa na tretiu priečku, práve pred svojho nedeľného súpera.

Kompletné štatistiky SZĽH: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/995/tipos-extraliga/match...