„Rytieri“ si ustrážili víťazstvo nad „corgoňmi“

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.11.2018

Rýchly otvárací gól zápasu strelili hostia, po prvej dvadsaťminútovke bol ale stav už 4:1 * Nitrania dokázali znížiť na rozdiel gólu, domáci však zvrat nepripustili * HKM zužitkoval tri presilovky * Kapitán Michal Chovan v zápase s bilanciou 1+3 * Prvý zápas za Zvolen odohral Kanaďan Matt Pufahl * Strely na bránu 28:34.

(Zdroj: TASR) HKM Zvolen – HK Nitra 6:4 (4:1, 0:0, 2:3)

Góly: 3. Michal Chovan (Kytnár, Ulrych), 4. P. Zuzin (Michal Chovan), 16. Drgoň (Michal Chovan, P. Zuzin), 19. Kytnár (Michal Chovan, P. Zuzin), 51. Obdržálek (Špirko), 59. Handlovský (Vandane, Špirko) – 1. Lantoši, 41. Lantoši (Scheidl, McCormack), 46. B. Rapáč, 60. Majdan (Kerbashian, Korím).

Rozhodovali: Kalina (SR), Soós (Maď.) – Jobbágy (SR), Kis-Király (Maď.), vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Morrison (Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:1, 2196 divákov

Zvolen: Skapski – Vandane, Pufahl, Zeleňák, Růžička, Ulrych, Drgoň, Pöyhönen – Vandas, Špirko, Handlovský - Obdržálek, Lušňák, Šišovský – Zuzin, Kytnár, Chovan – Marcinek, M. Halama, Petráš

Nitra: Lawson - McCormack, Mezei, Rais, Morrison, M. Pupák, Rácz, Korím – Lantoši, Marek Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Fominych, Bortňák, B. Rapáč – Čaládi, Richard, J. Šiška

Úvod duelu vyšiel lepšie hosťom. Do vedenia ich dostal už v 28. sekunde Lantoši, keď obišiel bránku, Skapski v nej sa nedokázal presunúť a nitriansky útočník zasunul puk k pravej žrdi. Domácich tento moment nerozhodil a v 3. minúte po ukážkovej akcii Chovana a Kytnára prvý menovaný poslal puk do odkrytej siete Lawsona. Následne Zvolen využil prvú presilovku v zápase. P. Zuzin sa riadne oprel do strely spoza kruhu a prestrelil brankára spod Zobora – 2:1. "Corgoni" potom mali až dve početné výhody, v prvej sa zoči–voči Skapskimu nepresadil Lantoši, v druhej už čelili úniku Šišovského, ktorý získal stratený puk, v páde zakončil, ale nezmenil skóre. To sa podarilo až v 16. minúte jeho spoluhráčovi Drgoňovi v druhej presilovke po delovke z ľavého kruhu do vzdialenejšej žrde, odkiaľ puk putoval do siete. Domáci ťažili aj z tretej presilovky v závere tretiny. Po prihrávke Chovana sa nepomýlil pred odkrytou bránkou tentoraz Kytnár – 4:1.

Stredné dejstvo bolo odlišné než prvé. Nitrania výrazne ožili a mali niekoľko tutoviek. Dve Bortňák, ktorý po prečíslení nedostal puk za chrbtom brankára HKM medzi žrde a neskôr pohorel aj sám priamo pred ním. Gólom sa neskončila ani tretia presilovka hostí, nepresadil sa potom ani Marek Slovák v sólovom prieniku a zblízka neznížil stav ani voľný Schiedl. Zvolenčania mali tri nebezpečnejšie pokusy, hneď v úvode tejto tretiny Vandas bekhendom, v strede duelu Handlovský a v závere Obdržálek, Lawson bol však pozorný.

Na začiatku tretej tretiny využili hokejisti spod Zobora presilovku. Lantoši z vrchnej časti ľavého kruhu prepálil Skapskiho a znížil na rozdiel dvoch gólov. Kontaktný zásah mal v 46. minúte na hokejke Čaládi, ale brankár HKM dobre zasiahol ramenom. Kapituloval však o pár sekúnd. Domáci síce mali početnú výhodu, no po chybe Handlovského unikol Rapáč a účinnou koncovkou po ľade zariadil tesný stav 4:3. V presilovke mohol následne zvýšiť vedenie Zvolena Šišovský pred odkrytou bránkou, ale Lawson v poslednej chvíli posunul do dráhy strely svoju hokejku a zamedzil istému gólu. Tešil sa Obdržálek v 51. minúte, ktorý ťažil z dobrej práce a prihrávky Špirka, keď nadvihol puk pri ľavej žrdi – 5:3. Tím spod Pustého hradu pri power play súpera zveľadil náskok strelou do prázdnej bránky v podaní Handlovského, no 58 sekúnd pred koncom miernu drámu privodil Majdan – 6:4. Vabank však "Corgoňom" nevyšiel.