„Rytieri“ dnes na ľade Slovana

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.12.2023

V Arene Ondreja Nepelu sa dnes v rámci 25. kola, ktorým sa ukončí prvá polovica základnej časti, stretnú tímy Slovana a Zvolena. Meranie síl týchto súperov by nepochybne bolo ťahákom večera, keby „belasí“ aj „rytieri“ napĺňali predstavy svojich mecenášov a fanúšikov. Obidve mužstvá však nateraz výrazne zaostávajú za očakávaniami.

Domáci Bratislavčania sú aj napriek výmene hlavného trénera zatiaľ len tieňom toho tímu, ktorý chcú ich priaznivci vidieť. Výsledkom je priebežné deviate miesto v tabuľke, v nej zverenci Vladimíra Růžičku strácajú na HKM šesť bodov. V ostatnom, nedeľňajšom kole sa tešili z víťazstva v Humennom v pomere 5:1, predtým však inkasovali v Michalovciach 10-gólový debakel.

Zvolenčania len pred niečo vyše mesiacom bojovali o prvé miesto a dnes môžu prísť aj o to štvrté, na ktoré sa po neúspešnej sérii zápasov zosunuli. Po ôsmich prehrách z posledných deviatich zápasov sa ani niet čo diviť, a je teda zrejmé, aký mimoriadny význam má pre oba tímy dobrý výsledok z dnešného duelu. Uvedomuje si to celé zvolenské mužstvo a jeho kapitán Marek Viedenský preto verí, že konečný výsledok dnes večer skončí v prospech červeno-modrých: „V Bratislave to bude zaujímavý zápas. HKM aj Slovan prechádzajú nie úplne jednoduchým obdobím, my ale budeme robiť všetko pre to, aby sme konečne prelomili smolu a naklonili šťastie na svoju stranu. Musíme mu ísť oproti a to sa dá len tvrdou prácou.“

V zostave „rytierov“ bude chýbať zranený útočník Marek Hecl, do brány sa na horúcom ľade postaví Adam Trenčan. Dôležitý zápas začne o 18:30 a naživo ho môžeme sledovať na stanici Sport 1.

HKM Zvolen – HC SLOVAN Bratislava v sezóne 2023/2024:

3. kolo: Slovan – Zvolen  2:5 (0:2, 1:2, 1:1), góly HKM: Zuzin 3, Hecl, Langkow

14. kolo: Zvolen – Slovan  3:5 (1:1, 1:3, 1:1), góly HKM: C. Hults, Marcinek, Šiška

25. kolo: Slovan – Zvolen  (8. 12. 2023, 18:30)