Pod Pustý hrad prichádza Jelisejevs

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.1.2024

Po odchode dvojice Rymsha-Kapcheck mali rytieri v zostave opäť dve voľné miesta pre zahraničných hráčov. Od Vianoc náš tím naviac trápila silná viróza a respiračné ochorenia (Bondra, Zuzin, Marcinek, Mudrák, Čulík atď.), ktoré ovplyvnili veľkú časť kádra. Pozitívnou správou je, že sa mužstvo postupne zotavuje, no, bohužiaľ, k týmto problémom pribudli aj vážnejšie zranenia kľúčových hráčov. Aktuálne sú na zozname zranených/chorých hráčov štyria rytieri. Na dennej báze sú posudzovaní: Dávid Mudrák (zranenie) a Matej Kašlík (choroba). Na týždennej báze: Juraj Šiška (zranenie) a kvôli dlhodobému zraneniu bude chýbať kapitán Marek Viedenský.

Vedenie HKM s aktuálnou situáciou nie je spokojné, a tak sa rozhodlo jednať a priviesť kvalitnú posilu, ktorou je šiesty legionár v tíme, útočník Nikolajs Jelisejevs. Na trhu je momentálne veľmi ťažké nájsť kvalitných hráčov, ktorí by spĺňali vysoké štandardy nášho klubu, a aj preto nás naozaj teší príchod takého kvalitného krídelníka. Na náprave aktuálnej nepriaznivej situácie a ďaľších zmenách klub intenzívne pracuje.

 

Nikolajs pôsobil 6 sezón v KHL, kde si pripísal 165 zápasov a 52 bodov. Až 5 sezón strávil v lotyšskom tíme Dinamo Riga, ale najproduktívnejšiu sezónu v KHL zažil v Admirale Vladivostok. Pravoruký útočník v minulej sezóne vstrelil 12 gólov a na 11 asistoval. Okrem toho má bohaté skúsenosti s reprezentáciou. V sezóne 2021/22 si vybojoval miesto v lotyšskej zostave na olympijských hrách a aj na majstrovstvách sveta. Dôveru do lotyšského reprezentanta vkladá aj skaut HKM Patrik Ryba: „Nikolajs je dobrý korčuliar s veľmi kvalitnou strelou a šikovnými rukami. Očakávame, že nám pomôže v tejto ťažkej situácii, zlepší našu efektivitu v útoku a bude často strieľať na bránu a dávať góly.“ Rodák z Rigy doteraz odohral väčšinu kariéry v KHL a MHL. Vinou zranenia v tejto sezóne neodohral žiadny zápas, avšak aktuálne je stopercentne zdravý. Nová posila HKM už absolvovala prvý tréning so svojimi novými spoluhráčmi a je možné, že nastúpi už v zajtrajšom derby proti Banskej Bystrici. Veríme, že sa predvedie v čo najlepšom svetle už v prvom zápase a mužstvo sa dostane opäť na víťaznú vlnu. 
Vstupenky môžete zakúpiť TU.