Náročný víkend začíname v Žiline

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.1.2018

34. tipsportligové kolo odohrávajúce sa na Troch kráľov môže výrazne prehovoriť do postavenia "troch kráľov" na špici tabuľky. Zápasový kalendár prinesie dva zápasy v priebehu dvoch dní. Rytieri najprv budú čeliť nepríjemnej svorke žilinských "vlkov" na jej ľade, o deň neskôr doma privítajú trenčiansku Duklu, ktorá sa s Banskou Bystricou momentálne delí o líderskú pozíciu.

Mužstvo trénerov Petra Rosola a Andreja Podkonického je už pomerne dlho usadené na siedmej priečke, aktuálne s desaťbodovým náskokom pred Novými Zámkami a päťbodovým mankom na Poprad. Od poslednej reprezentačnej prestávky si Žilinčania pripísali v šiestich dueloch dve výhry, keď najprv ukoristili cenné tri body na ľade Nitry (5:3) a doma zdolali Košice (3:2). V stredu "vlci" premhrali trojgólové vedenie v Nových Zámkoch, odkiaľ si napokon priviezli len jeden bod po prehre 4:5 po predĺžení. Najčerstvejšími posilami pod Dubňom sú obranca Lukáš Kozák a útočník Tomáš Pospíšil, obaja prišli v decembri. Najmä českému krídelníkovi sa zatiaľ darí, v ôsmich doterajších zápasoch bodoval sedemkrát (3+4). Dlhodobou tímovou oporou je brankár Tomáš Tomek, ktorý sa môže pochváliť treťou najlepšou úspešnosťou zákrokov spomedzi ligových brankárov (92,98%). Pokiaľ ide o hru v nerovnovážnom stave, v úspešnosti presiloviek i oslabení patrí Žiline druhé miesto. 

Zatiaľ čo Žilinčania svoje tabuľkové postavenie po dnešku s istotou nezmenia, zverenci Petra Mikulu naďalej zvádzajú ťažký boj o prvé miesto. So ziskom zhodných 73 bodov sa oň pred 34. kolom delia Trenčania s Banskou Bystricou, ktorá má však momentálne lepšie skóre. Zvolenčania strácajú na vedúcu dvojicu jediný bod, zápas v Žiline tak môže pred zajtrajším súbojom s Duklou veľa napovedať. Na vysokú domácu porážku v derby by "rytieri" radi dali zabudnúť vydareným víkendom, v ktorom chcú ukázať, že nepríjemná facka padla na úrodnú pôdu. Na žilinský ľad by mala o 17:00 vykorčuľovať zostava podobná tej zo stredajšieho zápasu, avšak s chýbajúcim Jozefom Kováčikom, ktorý do hry nezasiahne pre menšie zdravotné problémy s chrbtom. Do brány sa postaví Marek Šimko. V doterajších vzájomných stretnutiach platilo "môj dom, môj hrad." Túto bilanciu ale dnes hodlajú "rytieri" prelomiť a správne tak navnadiť svojich fanúšikov pred atraktívnym nedeľným duelom s Trenčínom!

HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina v sezóne 2017/2018

7. kolo: Zvolen – Žilina 3:2 sn (1:2, 1:0, 0:0, 0:0 - 1:0), góly HKM: Šišovský, Hraško, Kytnár

16. kolo: Žilina – Zvolen 4:1 (0:1, 4:0, 0:0), gól HKM: Šišovský

25. kolo: Zvolen – Žilina 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) góly HKM: L.Jurík, Obdržálek, Ďaloga, Chovan

34.kolo Žilina Zvolen ???