Mudrák a Kašlík o pôsobení v reprezentácii

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.2.2024

Dávid Mudrák 

 

Ako si spomínaš na svoje prvé pôsobenie v mládežníckej reprezentácii?

 

“Mládežnícke reprezentácie najskôr začínali regionálnymi výbermi. Pokračovalo to výberom do pätnásť, šestnásť, sedemnásť rokov a tak ďalej. Pamätám si, že som sa do výberu regiónov dostal, aj do pätnástky, no neskôr som bol vždy náhradník. Zaujímavé je, že aj z pozície náhradníka som sa tuším dostal na každý turnaj (smiech). Chodili sme viacerí zo Zvolena , spomeniem napríklad Andreja Goliana, vždy sme boli veľmi dobrá partia.”

 

Spomínaš si na svoj prvý reprezentačný zápas? Aký to bol pocit?

 

“Prvý zápas bol tuším v reprezentácii do pätnásť rokov a hrali sme v Poprade. Pán tréner Roman Sýkora vždy prízvukoval, že hrať v reprezentačnom drese je najväčšia pocta pre hráča. Dodnes na to myslím, pred každým reprezentačným zápasom si to pripomeniem.”

 

Spomenieš si aj na svojich klubových mládežníckych trénerov, ktorí ťa počas kariéry najviac ovplyvnili ?

 

“Každý tréner, ktorý ma trénoval, sa určite snažil odovzdať zo seba, čo najviac. Ja som robil všetko preto, aby som čo najviac nasával a aplikoval. Nechcem nikoho zabudnúť, trénerov bolo veľmi veľa, ale spomeniem aspoň zopár, čo mi narýchlo napadne. Určite pán tréner Ján Podkonický,Pavel Igríni a Peter Hričina, no bolo ich oveľa viac.”

 

Aký je to pocit, že už v tento týždeň nastúpiš za reprezentáciu na svojom domácom štadióne v rodnom meste ?

 

“Na každý zápas, v ktorom nastúpim za reprezentáciu sa veľmi teším, ale tentokrát je to naozaj trošku špeciálne. Na zápas sa chystá celá rodina, je pravda , že na naše zápasy, ktoré hrám za Zvolen chodia pravidelne, ale hrať tu pred nimi v reprezentačnom drese bude určite zážitok. Dúfam, že sa mi podarí zohnať dosť lístkov (smiech).”

 

Na ktorého zo spoluhráčov v reprezentačnej kabíne sa tešíš najviac?

 

“Sme skvelá partia, takže určite na všetkých, ale spomeniem Andreja Goliana. Celý hokejový život spolu putujeme, už od tretej triedy. Naše stretnutia sú vždy super o to viac, keď je to v reprezentácii.”

 

 

Matej Kašlík 

 

Ako si spomínaš na svoje prvé pôsobenie v reprezentácii?

 

“Mám veľmi pekné spomienky. Keďže som z Púchova, vtedy to boli stredoslovenské výbery. Bolo to niečo špeciálne. Pamätám si ten pocit, dovtedy sme ako hráči hrali proti sebe, každý vo svojom klube a zrazu sa z nás stal jeden tím a hrali sme za Slovensko. Na ten pocit sa nedá zabudnúť, o to viac ma teší, že som teraz súčasťou seniorskej reprezentácie, pretože nie je ľahké sa presadiť.”

 

Pamätáš si svoj prvý zápas?

 

“Svoj prvý zápas si nepamätám, viem len, že to bol turnaj v Poprade.”

 

Aký je to pocit hrať za reprezentáciu na Zimnom štadióne vo Zvolene ?

 

“Veľmi sa teším, že hráme tu vo Zvolene. Som síce z Púchova, ale momentálne je to môj domáci štadión, takže sa budem cítiť ako doma. Počul som, že hľadisko bude plné a verím, že zvolenskí fanúšikovia vytvoria skvelú atmosféru, ako to bolo v poslednom zápase proti Slovanu Bratislava. Veľmi by som si želal , aby sme vyhrali oba zápasy.”

 

Budeš mať aj špeciálny fanklub ?

 

“Určite ma príde podporiť veľká časť rodiny. Dlho som pôsobil v zahraničí, nemali veľa možností ma povzbudzovať priamo na štadióne. Bude to pre nich výnimočné, keď ma uvidia v reprezentačnom drese. Okrem rodičov, prídu aj starí rodičia a ďalší členovia rodiny, aj pre mňa to bude špeciálne.”

 

Autor : Ivana Viedensky