Milan Kytnár: Verím, že prestávka nám pomôže

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.11.2017

Tretia výhra v rade, z toho druhýkrát po nájazdoch. S takouto bilanciou zavŕšili Rytieri týždeň pred reprezentačnou prestávkou, ktorá preruší ligové dianie na jedenásť dní.

V nedeľu to pritom v Nových Zámkoch dlho vyzeralo na trojbodový úlovok. Dvojgólový Petr Obdržálek poslal Zvolen v druhej tretine do vedenia 3:1 a hostia kontrolovali dianie na ľade. V 57. minúte zosmutnel bývalých spoluhráčov kontaktným gólom Michal Novák, ktorý po vyhratom buly v útočnom pásme nekompromisne prepálil Šimka a vykresal tak nádej pre domácich. Novozámčania uspeli aj prí následnej power-play, opäť v tom mal prsty Novák. Ten z uhla skúsil šťastie nahodeným pukom, ktorý zvolenský gólman neudržal a dorážka Rastislava Špirka poslala duel do predĺžena. Hostia ešte v závere mohli nakloniť víťazstvo na svoju stranu, no Coffman ani Steén svoje tutovky nepremenili. O víťazovi napokon rozhodli až nájazdy. V nich bol jediným úspešným strelcom Tim Coffman.

Vzhľadom na priebeh zápasu bolo napriek výhre vo zvolenskej šatni cítiť mierne sklamanie nad nešťastnou stratou bodu. „Je to škoda, väčšinu zápasu sme mali prevahu. Vzadu sme hrali zodpovedne a čakali sme na príležitosti, ktoré prišli. Viedli sme o dva góly, no z dvoch štandardných situácii v závere súper vyrovnal,“ hodnotil duel Milan Kytnár, ktorý bol jedným z neúspešných exekútorov v samostatných nájazdoch. Zápas na ľade ôsmeho celku bol priebehom v mnohom podobný tomu predošlému v Košiciach. „V piatok sme odohrali veľmi ťažký zápas, kde sme taktiež išli v podstate na tri útoky a rovnako sme hrali predĺženie. Určite sme to cítili v nohách, veľa času na regeneráciu nebolo. Aj vzhľadom na to sme šťastní aspoň za dva body,“ povedal Kytnár, ktorý vyjadril spokojnosť aj nad zlepšenou disciplínou. Zvolenčania v zápase inkasovali len dva dvojminútove tresty, čo minulé zápasy nebývalo zvykom. Slová zvolenského útočníka o sile mužstva potvrdzuje aj fakt, že v okresanej zostave si pripísalo cenné triumfy proti Banskej Bystrici, Trenčínu či Košiciam.

Zverencom Petra Mikulu príde reprezentačná prestávka viac než vhod. V posledných dvoch zápasoch sa počet chýbajúcich útočníkov vyšplhal na číslo šesť. Vzhľadom na tento fakt sú víťazstvá nepochybne cennou vzpruhou pre tímovú psychiku. „Keď sú v tíme toľké zranenia a choroby, chalani sa viac zomknú a sú ochotní odovzdať pre druhého na ľade maximum. Na druhú stranu si myslím, že aj bez zranených je toto mužstvo dostatočne silné, aby získavalo body. To sa zatiaľ aj potvrdzuje. Je ale viacero tímov ktoré s tým bojujú. Verím, že prestávka nám pomôže a dobijeme baterky,“ uzavrel dočasný zvolenský kapitán.

Súčasná zostava dala vzniknúť dobre fungujúcemu útoku Obdržálek-Steén-Coffman. Úderné trio nazbieralo proti Novým Zámkom spolu päť kanadských bodov a vrátane samostatného nájazdu sa postaralo o tri góly. Prvý menovaný z trojice si pripísal svoj šiesty a siedmy gól v sezóne, podľa vlastných slov by ich však neváhal vymeniť za bodík navyše. Český útočník ale vyjadril s poslednými výkonmi svojho tímu spokojnosť. "Druhú šestinu sme zvládli iba s jednou prehrou v riadnom hracom čase. Našli sme nejaký koncept, ktorý všetci dodržujú. Zomkli nás aj zranenia, ťaháme za jeden koniec a funguje to," povedal Obdržálek.

Jedenásť dní, počas ktorých sa slovenská reprezentácia predstaví na Nemeckom pohári, prečkajú Zvolenčania na štvrtej priečke tabuľky. A keďže žiadny z Rytierov sa tentokrát v národnom tíme nepredstaví, tréner Mikula bude mať počas prestávky k dispozícii kompletný káder. Veríme, že 17. novembra uvidíme na ľade Nitry korčuľovať čo najviac z momentálne absentujúcich hráčov, ktorí naskočia do dobre rozbehnutého vlaku.