Jamie Russell dnes prvýkrát na striedačke HKM

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.1.2024

V poslednom zápase tretej štvrtiny základnej časti privítajú zvolenskí „rytieri“ na svojom ľade súpera z Nových Zámkov. Po víťazstve v derby s Banskou Bystricou sme vybojovali cenný bod na horúcom ľade druhého Popradu a dnes chceme opäť bodovať naplno.

Pod Pustým hradom privítame Nové Zámky, ktoré sme v predchádzajúcom zápase zdolali na ich domácom ľade 5:2. Býci sú v náročnej situácii, keď im v tabuľke patrí predposledná priečka a pod vedením nového trénera preto nastupujú do každého zápasu s cieľom bodovať. V ostatnom kole na ľade Slovana sa im to nepodarilo a aj z tohto dôvodu nás určite nečaká jednoduchý zápas.

Fanúšikovia červeno-modrých ale právom očakávajú, že nový kanadský tréner Jamie Russell, ktorý sa zhostil kormidla v našom tábore, prinesie do tímu potrebnú energiu a na domácom ľade sa bude chcieť prezentovať víťazstvom. Zvedaví budeme aj na nového muža v našom útoku, Russellovho krajana Alexa Fortina. Času na adaptáciu po prílete zo severnej Ameriky nemal veľa, ale jeho kvality by sa mali prejaviť už v dnešnom stretnutí. Navyše prvý zápas pred zvolenskými fanúšikmi čaká po prestupe zo Slovana aj zadáka Daniela Gachulinca. Večer sa skončí tretia štvrtina základnej časti a možno práve preto je dnes pre naše mužstvo príhodná chvíľa urobiť hrubú čiaru za predchádzajúcim nevydareným obdobím a nabrať nový správny smer. Potvrdzujú to aj slová druhého najproduktívnejšieho hráča tímu Mitcha Hultsa: „Do zápasu proti Novým Zámkom musíme priniesť veľa bojovnosti a energie. Čím bližšie sme ku koncu základnej časti, tým dôležitejší je každý jeden získaný bod.“

Zmeny v kádri HKM

Útočník Nikolajs Jelisejevs z dôvodu zranenia opúšťa Zvolen len po troch odohraných zápasoch. Vážne zranenie v spodnej časti tela si vyžiada operáciu, ktorú sa hráč rozhodol absolvovať v Lotyšsku. Druhou zmenou v našej kabíne je ukončenie hosťovania Miroslava Muchu, ktorý v našom drese odohral rovných 30 zápasov. Český Liberec povolal 26-ročného útočníka späť do svojho tímu. Obidvom hráčom ďakujeme za odvedenú prácu vo farbách HKM a želáme veľa šťastia v ďalšej kariére! 

 

Rytieri sú teda motivovaní potešiť fanúšikov, v bráne bude Kupsky, po zranení Adame Trenčana  bude dvojkou Roman Petrík zo Žiaru. Aj dnes budeme potrebovať vašu podporu, príďte povzbudiť hráčov v náročnom zápase a pomôcť im k víťazstvu s húževnatým súperom. Zápas začína o 18:00, vstupenky si stále môžete zakúpiť NA TOMTO ODKAZE.

HKM Zvolen – HC MIKRON Nové Zámky v sezóne 2023/2024:

11. kolo: Zvolen – N. Zámky  4:5 sn (1:0, 1:2, 2:2, 0:0), góly HKM: Mucha 2, Bondra, Marcinek

22. kolo: N. Zámky – Zvolen  2:5 (0:2, 1:2, 1:1), góly HKM: Kašlík, Marcinek, M. Hults, Kubka, Viedenský

39. kolo: Zvolen – N. Zámky  (26. 1. 2024, 18:00)