Do Zvolena mieri Kanaďan Lukosevicius

Autor: HKM Zvolen Dátum: 29.1.2024

Pod Pustým hradom očakávajú ďalšiu posilu spoza oceánu. Novým „rytierom“ sa stal kanadský útočník Jarid Lukosevicius, ktorého príchod je naplánovaný na utorok. „Je to dynamický pravoruký útočník s veľmi dobrou strelou,“ charakterizoval 28-ročného korčuliara skaut HKM Patrik Ryba. „Je schopný hrať pravé aj ľavé krídlo, sľubujeme si od neho, že zvýši našu efektivitu. O Jaridovi sme vedeli už dávnejšie, čakali sme na jeho kladné vyjadrenie. Po rozhovore s trénerom Russellom sa rozhodol prísť do Európy a sme radi, že skončil u nás. Spolu s Fortinom zapadajú typologicky do štýlu, ktorý chce hrať náš tréner,“ doplnil Ryba.

Lukosevicius v aktuálnej sezóne odohral 19 zápasov v AHL za Belleville Senators a v ECHL obliekol dres South Carolina Stingrays v 15-tich dueloch. V druhej najvyššej zámorskej súťaži AHL má počas šiestich sezón na konte 182 štartov, v ktorých nazbieral 45 bodov za 26 gólov a 19 asistencií. Pôsobenie vo zvolenskom HKM bude pre tohto rodáka zo Squamishu v provincii Britská Kolumbia  prvou skúsenosťou mimo severoamerického kontinentu. Rýchlej adaptácii v novom prostredí by novému mužovi vo zvolenskej šatni mohlo pomôcť aj to, že jeho prestup sa udial rýchlo a bez ľadu bude prakticky iba štyri dni.

Jaridovi želáme v novom tíme veľa úspechov a vydarenú najdôležitejšiu časť sezóny.

Príchodom Lukoseviciusa aktivity zvolenského klubu smerom k posilňovaniu tímu nekončia, Patrik Ryba avizuje aj vystuženie zadných radov novým obrancom.

Štatistiky Jarida Lukoseviciusa na eliteprospects.com