Ďalším legionárom HKM je reprezentant Veľkej Británie

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.6.2024

Jedným z kľúčových obrancov HKM v novej sezóne bude Nathanael Halbert. Rodák z britského Nottinghamu strávil väčšinu svojej kariéry v Kanade, kde prešiel postupne ligami QMJHL, USports a vo svojich 24 rokoch sa predstavil aj v AHL, ale ešte predtým v roku 2015 bol súčasťou nováčikovského kempu Pittsburghu Penguins.

 

Počas sezón 2019/20 a 2020/21 nastúpil do 7 zápasov v drese Laval Rockets (farma Montrealu Canadiens) a pripísal si v nich aj asistenciu a dva plusové body. Po sezóne obmedzenej kvôli pandémii COVID-19 sa ľavoruký obranca presunul do domácej ligy, kde v dvoch sezónach odohral 95 zápasov (75 bodov), a pred minulou sezónou prijal ponuku z ICEHL. Defenzívne ladený obranca sa ale aj v Innsbrucku zaradil medzi lídrov tímu. K zodpovednej hre v obrannej tretine pridal 21 bodov (8+13) a sezónu zakončil ako druhý najproduktívnejší obranca tímu.
Skvelú formu preniesol Nathanael aj na tohtoročné majstrovstvá sveta, kde svojou hrou zaujal aj náš klub. „Natha sme si vyhliadli už počas majstrovstiev sveta, kde patril k absolútnym lídrom tímu. Mal najvyšší čas na ľade a najviac striedaní zo všetkých hráčov Veľkej Británie. Je to obojstranný obranca, ktorý si ale vždy najskôr splní defenzívne povinnosti a potom podporuje útok. Páči sa nám jeho dynamické korčuľovanie, dobrá povaha a schopnosť odohrať veľkú porciu minút. Zisťovali sme si o ňom podrobnejšie informácie aj v predchádzajúcich kluboch, rovnako aj jeho spätná komunikácia bola pozitívna a veľmi sa zaujímal o zázemie klubu. Potešil nás aj jeho špecificky záujem o vybavenie posilňovne, čo značí, že chce na sebe ďalej tvrdo pracovať,“ predstavil novú posilu Patrik Ryba.