Aj druhé Winter Classic s „rytiermi“

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.11.2022

HKM Zvolen nebude chýbať ani na druhom podujatí Winter Classic, ktoré sa v januári budúceho roka uskutoční v Bratislave. Po historicky prvom súťažnom stretnutí pod holým nebom v novodobej histórii slovenského hokeja, ktoré sa hralo vo februári 2019 na banskobystrických Štiavničkách a HKM v ňom za hustého dažďa pokoril domácich „baranov“ 3:2, zažije športový sviatok tentoraz bratislavské Tehelné pole. Na ňom sa od 13. do 15. januára odohrajú tri zápasy slovenskej a českej najvyššej súťaže a na programe sú aj ďalšie sprievodné stretnutia. Kaufland Winter Games 2023 má fanúšikom priniesť oslavu hokeja.

V piatok 13. januára proti sebe nastúpia českí extraligisti Třinec a Kometa Brno, pričom Oceláři majú v kádri viacero slovenských reprezentantov. V sobotu bude na programe duel medzi Duklou Trenčín a HKM Zvolen. „Teší ma, že sme opäť dostali možnosť zahrať si pod holým nebom, tentoraz proti Trenčínu. Dúfam, že znova zvíťazíme a počasie bude lepšie, ako v prvom Winter Classic," povedal generálny manažér zvolenského klubu Ladislav Čierny. Trojdňové podujatie vyvrcholí nedeľným šlágrom medzi Slovanom a Košicami, pre domácich sú Kaufland Winter Games 2023 zároveň oslavou stého výročia klubu, ktorá prebehla pre anticovidové opatrenia len v obmedzenom režime.

Všetky stretnutia sú naplánované na 18:30 hod. a budú súčasťou ligových súťaží. „V mene zväzu ďakujem klubom za snahu o zmenu ich programu. Duely tak budú mať príslušný náboj ligového zápasu," dodal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný.

Nastúpiť proti sebe majú aj slovenská a česká parahokejová reprezentácia a v rámci exhibície taktiež „Old Boys" Slovana a Sparty Praha. Ľadová plocha bude navyše od 12. januára vo vyhradenom čase dispozícii pre školy a športové kluby. Vstupenky sa do predaja dostanú od začiatku budúceho týždňa v sieti Ticketportal. Počas prvého týždňa od spustenia predaja sa vstupenky budú predávať v cene od 15 do 40 eur, pričom neskôr bude ich cena rásť.

Oficiálne informácie o podujatí sú dostupné TU.