Zábojníkov memoriál so zmenou: Tri tímy, tri zápasy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.8.2020

Týždeň pred plánovaným začiatkom 22. ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka vzhľadom k ďalším reštrikciám nastalo v organizácii turnaja niekoľko zmien. 

 

Tradičný prípravný turnaj bol tento rok, v porovnaní s tými predošlými, pripravený v pozmenenom formáte. Miesto šiestich účastníkov sa mali predstaviť len štyria, pričom hracími dňami mali byť piatok 21. a sobota 22. augusta. Z pôvodne štyroch mužstiev (HKM Zvolen, HC 05 Banská Bystrica, MAC HKB Újbuda, GKS Tychy) napokon kvôli sprísneným opatreniam ZK SZĽH vypadne poľský zástupca. Turnaj bude mať len trojčlenné zastúpenie a začne už vo štvrtok 20. augusta. Každý z troch hracích dní prinesie jeden zápas. 

Domáci "rytieri", ktorých pôvodne čakala len zahraničná konfrontácia, sa tak hneď v prvý hrací deň turnaja postavia pohronskému rivalovi z Banskej Bystrice (18:00). V sobotu popoludní (15:30) uzavrú turnaj zápasom proti Újbude. V piatok si "barani" zmerajú sily s maďarským celkom (18:00). Môžeme povedať, že na 22. ročníku MPZ každý z tímov s istotou obsadí medailovú priečku...

Šesťnásobný finalista a trojnásobný poľský majster z posledných šiestich rokov GKS Tychy svoju deviatu účasť na turnaji nepridá, nakoľko nie je schopný z finančného hľadiska v danom termíne splniť nové nariadenia zdravotnej komisie SZĽH. Všetky negatívne testy na COVID 19, ktoré Poliaci v minulom týždni absolvovali, už podľa nových požiadaviek ZK SZĽH nestačia a museli by na vlastné náklady absolvovať ďalšie v nasledujúcom týždni, čím by sa im turnaj výrazne predražil. Už dnes sa však tešia na nasledujúci ročník, ktorý, všetci veríme, prebehne za normálnych okolností.  

Ešte pred samotným turnajom čaká Zvolenčanov prvý prípravný zápas v utorok 18. augusta o 18:00 proti Bratislava Capitals. Do začiatku ligy by malo ísť o jeden z troch domácich zápasov, v ktorých môžu fanúšikovia pod Pustým hradom vidieť novozložený tím "rytierov". Pre tento zápas, aj Memoriál Pavla Zábojníka naďalej platí aktuálne opatrenie, ktoré povoľuje fanúšikom účasť do 50 % kapacity štadióna. Fanúšikom odporúčame, aby si už teraz zaistili vstup kúpou permanentky v sieti Ticketlive.sk.

Na každý zápas budú zároveň v sieti Ticketlive v predaji samostatné vstupenky. Celoturnajové vstupenky (na všetky tri hracie dni) v predaji nebudú. 

Aké benefity prináša permanentka 2020/21 a s akými opatreniami musia jej majitelia počítať, sa dozviete v tomto článku.

Opatrenia, ktoré v piatok 14. augusta po zasadnutí konzília odborníkov oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí, by sa domácich zápasov HKM Zvolen dotknúť nemali, keďže tie v termíne od 1. septembra do 1. októbra naplánované nie sú.