V šlágri kola súboj o prvé miesto

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.10.2018

Nedeľný zápas so začiatkom o 16:00 ponúka fanúšikom pod Pustým hradom niekoľko veľkých lákadiel. Tým primárnym je samozrejme priamy súboj o pozíciu priebežného tabuľkového lídra. ktorým je momentálne, zásluhou lepšieho skóre, domáci tím.

Na tribúny sa ale určite oplatí doraziť v dostatočnom predstihu. Odmenou bude zážitok v podobe výnimočného slávnostného aktu, venovaného zvolenskej i slovenskej hokejovej legende- Richardovi Šechnému. Ten následne nastúpi v drese bývalého klubu na úvodné striedanie zápasu a počas prvej prestávky bude v reštaurácii U rytierov k dispozícii všetkým záujemcom o fotku či autogram.

Poďme späť k samotnému zápasu a k tomu, aký súper v ňom Zvolenčanov vyzve v boji o špicu tabuľky. Košičania si na stred Slovenska privážajú o jednu výhru v riadnom čase viac, než má na konte ich dnešný súper. Pochváliť sa môžu aj o niečo nižším počtom inkasovaných gólov, no ani oni zatiaľ nestačia na ofenzívnu dominanciu rytierov, keď oproti 54 zvolenským gólom nastrieľali "iba" 41. Mená ako Nagy, Kafka, Haščák, Spilar či Netík by ale mali byť zárukou kvalitného a útočne ladeného predstavenia, ktoré nedeľný zápas prinesie. Kvalita však v tíme oceliarov tradične číha na každom poste a východniari vstúpili do nového ročníka ráznym krokom, odhodlaní odčiniť posledné štvrťfinálové neúspechy a opäť atakovať najvyššie priečky. Z tímových štatistík stoja za zmienku presilové hry, v ktorých tím trénera Šimíčka len o pár desatín percent zaostáva za prvou Banskou Bystricou. Tiež spomenieme disciplinovanú hru, menej dvojminútových trestov má na konte už len Poprad. Košická defenzíva pracuje zatiaľ poctivo a doteraz iba dvakrát prepustila v zápase viac než dva góly. Bude zaujímavé sledovať, ako si poradí s momentálnou palebnou silou domáceho mužstva.

6-zápasová víťazná a 11-zápasová bodová séria- s nimi vstúpia zverenci Andreja Podkonického do dnešného súboja o prvé miesto. A svojmu súperovi veru majú čo vracať, veď sú to práve Košičania, ktorý ako jediní dokázali Zvolen zdolať bez straty bodu, a to hneď v úvodnom zápase sezóny. Ako sa domáci kormidelník vyjadril po poslednom zápase so Žilinou, v zostave stále neočakáva Petra Obdržálka ani Marka Pöyhönena. O prípadných ďalšich absenciách a ich zdravotnom stave budeme priebežne informovať.     

Vstupenky na zápas s Košicami nájdete TU.