Pred nedeľným zápasom pocta pre Richarda Šechného

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.10.2018

Nedeľnému televíznemu zápasu, v ktorom pod Pustým hradom privítame Košice, bude predchádzať slávnostný ceremoniál. Legenda slovenských klzísk Richard Šechný bude poctený vyvesením dresu s číslom 24 pod strechu zvolenského štadióna. Pribudne tak do spoločnosti mien Ladislav Čierny, Ján Letko, Ján Podkonický a Jozef Golonka.

Výber zápasu, ktorému bude tento akt predchádzať, v sebe pochopiteľne nesie veľkú symboliku. Sú to práve tímy Zvolena a Košíc, s ktorými vynikajúci center vybojoval všetky svoje štyri majstrovské tituly v najvyššej slovenskej súťaži. 46-ročnému rodákovi z Prešova sa tak dostane zaslúženého potlesku z oboch striedačiek i zvolenských tribún, ktorým robil radosť sedem sezón. Medzi návštevníkmi nedeľného zápasu sa isto nájde mnoho takých, ktorí si s nostalgiou zaspomínajú na nezameniteľnú šikovnosť, cit pre prihrávku a hokejový um niekdajšieho účastníka svetového šampionátu i olympiády.

Urastený stredný útočník a bývalý kapitán HKm ukončil bohatú hráčsku kariéru koncom marca tohto roka po tom, čo doviedol druholigové Humenné do prvej ligy. Richard Šechný, ktorého okrem výnimočného prehľadu na ľade sprevádzal (a stále sprevádza) aj svojský zmysel pre humor, odohral počas 24-ročnej aktívnej seniorskej kariéry takmer 1200 zápasov na slovenských klziskách, či už v najvyššej súťaži, alebo v prvej resp. druhej lige. Po úspešných rokoch v Košiciach zamieril dobrácky východniar na stredné Slovensko, kde v drese HKm zanechal nemenej výraznú stopu. 

So 151 strelenými gólmi mu v historickej tabuľke klubových strelcov patrí 6. priečka. Ako najproduktívnejší hráč tímu a súčasť úderného útoku s Jaroslavom Törökom a Andrejom Rajčákom doviedol Zvolenčanov v sezóne 2000/01 k prvej majstrovskej trofeji, ďalšiu sezónu ovládol bodovanie celej súťaže. Výborné schopnosti tvorcu hry potvrdil v sezónach 2001/02 a 2005/06, keď sa stal najlepším ligovým nahrávačom. Tímovú produktivitu viedol dokonca aj v sezóne 2004/05, keď extraligové ľady brázdili vďaka výluke hráči NHL a jeho spoluhráčmi boli Handzuš, Országh či Zedník. Od vstupu Zvolena do najvyššej súťaže patrí Šechnému prvenstvo v klubových štatistikách gólov (151) i prihrávok (264).   

Atraktívny zápas dvoch tímov na špici tabuľky teda v nedeľu obohatí jedinečný slávnostný moment, pri ktorom sa určite oplatí byť. Príďme si spoločne uctiť našu klubovú i slovenskú hokejovú legendu.

Vstupenky na nedeľný zápas s Košicami nájdete TU.