Očami trénerov mládeže: Kamil Mahdalík

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.10.2020

Pokračujeme v seriáli "Očami trénerov mládeže". Po víkendovom rozhovore zameranom na 8. HT sa posúvame o ročník nižšie. O príprave a cieľoch siedmakov do sezóny 2020/21 rozprával tréner Kamil Mahdalík.

Dvojnásobného extraligového majstra so Zvolenom zrejme fanúšikom netreba bližšie predstavovať. Bývalý útočník bol pri oboch zvolenských tituloch v rokoch 2001 a 2013. Hráčsku kariéru ukončil v roku 2015 v Detve. V drese HKM odohral 271 zápasov, v slovenskej najvyššej súťaži ich spolu nazbieral vyše 500. Jeho jediným zahraničným pôsobiskom bol chorvátsky Medveščak Záhreb v sezóne 2004/05. Na konte má aj triumf v Kontinentálnom pohári s Martinom v sezóne 2008/09 a dva slovenské prvoligové tituly. Momentálne už niekoľko rokov odovzdáva svoje skúsenosti mladým zvolenským "rytierom".  

 

Ako hodnotíte doterajšiu prípravu?

S prípravou som bol veľmi spokojný, aj keď kvôli koronavírusu začínala dosť netypicky, len na vonkajších ihriskách 9. ZŠ a za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení. V časoch, keď boli zavreté všetky školy, ale trénovanie bolo povolené, sa nám neraz stalo, že si nás ľudia fotili alebo nahrávali, dokonca na nás chceli volať políciu. Našťastie sme to však vtedy zvládli v pohode a všetci zdraví. Ako sa postupne uvoľňovali opatrenia, nabehli sme na osvedčený systém prípravy, kde už figurovala aj telocvičňa a raz týždenne tréning na ľade, ktorý sa nám počas letnej prípravy osvedčil už vlani, preto sme ho zaradili aj v tomto roku. Prístup hráčov bol ukážkový, hokej ich všetkých veľmi baví, a je radosť s nimi pracovať. 

Aké ciele ste si stanovili pre túto sezónu?

Najaktuálnejší cieľ do sezóny je, aby sa vôbec znovu rozbehla a celá odohrala, keďže sme stihli odohrať len tri kolá. To by sme boli všetci veľmi radi! Okrem toho si špeciálne ciele nedávame. Snáď len to, aby nám každý tréning niečo dal a aby sme v ňom išli na sto percent, hráči aj tréneri. Hráči to už dávnejšie pochopili a natrénované veci s ľahkosťou prenášajú do zápasov. Mojím tajným cieľom a snom však je, aj keď je to ešte ďaleko, aby sme aspoň jedného-dvoch z nich vychovali pre náš seniorský tím. Vo viacerých z nich pre to vidím potenciál.