Očami trénerov mládeže: Branislav Štímel

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.10.2020

Ďalší z rozhovorov s mládežníckymi trénermi HKM je venovaný ôsmej hokejovej triede. V tejto sezóne ju vedie tréner Branislav Štímel, ktorý odpovedal na podobné otázky, ako jeho kolegovia.

Okrem toho, že je Branislav Štímel dlhodobo stabilným členom trénerského tímu zvolenskej mládeže, v ktorej si prešiel všetkými kategóriami, pôsobí zároveň ako pedagóg Základnej školy na Námestí mládeže, ktorá je partnerskou školou HKM Zvolen. Ako teda sám hovorí, dozerá nielen na hráčsky rozvoj mladých hokejistov, ale aj na ten ľudský.

 

Ako hodnotíte doterajšiu prípravu?

Prípravu sme museli prispôsobiť podmienkam a situácii, ktorá nebola ideálna. Využívali sme vonkajšie ihriská a telocvičňu na IX. ZŠ, kde máme veľmi dobré podmienky na tréning. Hráčov za prístup v tréningu musím pochváliť, chcú na sebe pracovať a zlepšovať sa. V tomto ročníku máme 27 hráčov, niektorých sme posunuli do kadetov.

Využili ste v tréningovom procese nejake nové prvky?

Novinkou je pre nás spolupráca s kondičnými trénermi Rišom Pinkom a Davidom Primusom, ktorú veľmi chválim.

Aké ciele ste si stanovili pre túto sezónu?

Našim cieľom je v prvom rade rozvoj hráčov po stránke hokejovej, ale aj  osobnostnej. Chceme, aby sa zlepšovali vo všetkých činnostiach a mali z hokeja radosť. Snažíme sa u hráčov rozvíjať kreativitu, zdokonaľovať herné činnosti jednotlivca, ale viesť ich aj k zodpovednosti. Veríme, že sa to prejaví aj v zápasoch a budeme môcť vysloviť spokojnosť s hrou a výsledkami.