Do Topoľčian aj Puliš, Hatala a Melancon

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.9.2020

Obdobie prípravných zápasov premiérovo spestrí nová pohárová súťaž Tipsport Kaufland Cup. Na prvý zápas tohto turnaja nastúpia Zvolenčania v utorok 7. septembra v Topoľčanoch.

V svojej skupine D sa zverenci Petra Oremusa stretnú aj s ďalším prvoligistom MHK Dubnica nad Váhom a súperom z najvyššej súťaže HK Dukla Trenčín. Rytieri ako najvyššie nasadený tím odohrajú všetky skupinové zápasy u súperov. 

V nedohratom ročníku 2019/20 obsadili Topoľčany 3. mieste v základnej časti SHL s 19-bodovým náskokom pred Skalicou a 6-bodovou stratou za Martinom. V predošlých dvoch sezónach sa Žochári dostali do semifinále.

V tíme trénera Ľubomíra Hurtaja nájdeme niekoľko hráčov z extraligovými skúsenosťami, ako napríklad brankár Juraj Halo, obrancovia Michal Novák a Martin Vyskoč či útočníci Alexander Hvizdoš, Roman Jurák, Martin Kalináč, Filip Nemček a Erik Smolka. Michal Novák a Roman Jurák majú za sebou krátke pôsobenie aj vo Zvolene. Výraznou postavou tímu je 30-ročný obranca Miloš Bystričan, ktorý má za sebou v topoľčianskom drese už 14 seniorských sezón a na konte vyše 500 zápasov. Topoľčany zatiaľ odohrali dva prípravné zápasy, v prvom podľahli prvoligovému konkurentovi zo Žiliny 2:6, v druhom zdolali Nové Zámky 6:4. 

Z rytierskeho tábora prichádzajú dobré správy, do hry sa po trojzápasovej pauze vracajú Radovan Puliš a Andrej Hatala. Obaja už od nového týždňa s mužstvom naplno trénujú na ľade. K tímu sa po návrate z juniorskej reprezentácie pripojil Maroš Jedlička. Na prvý zápas za HKM nastúpi kanadský obranca T.J. Melancon. V bráne dostane prednosť Adam Trenčan.

Pre menšie svalové zranenie v tréningu absentuje Christián Michalčin, do zápasu nezasiahne. V zelenom drese na ľade naďalej bezkontaktne trénuje Marco Halama. 

Asistent trénera Andrej Kmeč má od zápasu jasné očakávania: „Sú to v podstate prípravné zápasy, hoci s nálepkou turnaja. My k zápasom pred začiatkom sezóny pristupujeme ako k normálnym zápasom, v ktorých chceme vidieť veci na sto percent. Zápas nám nesplní účel, pokiaľ hráči nepôjdu naplno. Vyžadujeme maximálne nasadenie a sústredenie, len vtedy sa môžeme zlepšovať a zistiť, čo nám funguje a čo nie. Je to teda stále prípravné obdobie, ale chceme stopercentný prístup, či už je to Tipsport Kaufland Cup, alebo iné stretnutia."

Úvodné buly zápasu v topoľčianskej Topvar Aréne padne o 18:00, live stream bude dostupný na webe hockeyslovakia.sk.