Začína Tipsport Kaufland Cup, Zvolen na úvod v Topoľčanoch

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.9.2020

Nová pohárová súťaž, ktorá proti sebe postaví tímy prvej a druhej najvyššej súťaže, napokon ponesie názov Tipsport Kaufland Cup. Tá odštartuje v pondelok 7. septembra súbojom prvoligovej Skalice a bratislavského Slovana. Zvolenčania sa predstavia o deň neskôr v Topoľčanoch. 

V turnaji sú tímy regionálne rozdelené do štyroch základných skupín. Rytieri sa ako najvyššie nasadený tím v skupine D stretnú okrem Topoľčian aj s Duklou Trenčín a Dubnicou nad Váhom. Všetky skupinové zápasy odohrajú u súperov.

Mužstvá odohrajú v základných skupinách po tri stretnutia, vždy na ľade rebríčkovo horšie postaveného tímu v predošlej nedokončenej sezóne. Kluby SHL tak vždy privítajú účastníkov najvyššej súťaže na domácom ľade. Ešte pred októbrovým začiatkom oboch líg sa odohrajú stretnutia základných skupín aj štvrťfinále, v ktorom sa hrá pohárovým systémom doma - vonku (22. a 24. septembra). Tento rok sa rovnakým spôsobom odohrá v asociačných termínoch aj semifinále. Do play-off postúpia z každej základnej skupiny po dva najlepšie tímy.

Tipsport Kaufland Cup bude pre každý klub príjemným spestrením prípravného obdobia. Hráči získajú v predsezónnom období novú motiváciu. Škoda, že atraktívne súboje, ktoré sú pre našich partnerov aj náhradným plnením za neodohrané play-off, nebude priamo na štadiónoch sledovať veľa fanúšikov, keďže stále platia protipandemické opatrenia. Naďalej budeme dodržiavať všetky hygienické predpisy a apelovať na autority, aby v regiónoch, v ktorých je to možné, prehodnotili limity pre účasť fanúšikov na zápasoch," uviedla riaditeľka APHK Aneta Büdiová.

Tipsport Kaufland Cup je voľným pokračovaním pohárových súťaží, ktoré sa na Slovensku hrali v rokoch 1993 až 1997. Štyri ročníky Slovenského pohára (1993/94, 1994/95, 1995/96, 1996/97) vždy vyhrala Dukla Trenčín.

 

Zloženie základných skupín Tipsport Kaufland Cupu 2020/21:

Skupina A: HC 05 Banská Bystrica, MHK 32 Liptovský Mikuláš, HC 07 Detva, HK Martin

Skupina B: HC SLOVAN Bratislava, HK Nitra, HC Nové Zámky, HK Skalica

Skupina C: HC Košice, HK Poprad, HK DUKLA Ingema Michalovce, HK Spišská Nová Ves

Skupina D: HKM Zvolen, HK DUKLA Trenčín, HC Topoľčany, HK Spartak Dubnica nad Váhom

 

Rozpis zápasov HKM Zvolen v skupine: 

8. 9. 2020 (utorok):  HC Topoľčany - HKM Zvolen

10. 9. 2020 (štvrtok): HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen

15. 9. (utorok): HK Spartak Dubnica nad Váhom - HKM Zvolen