Zvolenčania dnes na ľade lídra

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.12.2021

Dnešný súper „rytierov“, bratislavský Slovan, je v rozlete. Zverenci trénera Dömeho nenašli už osemkrát v rade premožiteľa a pevne sa usadili na čele extraligovej tabuľky. Trojica útočníkov „belasých“ je v čele produktivity jednotlivcov, Slovanista je aj na špici produktivity medzi obrancami, v bráne sa skvelými výkonmi prezentuje robustný Kanaďan Windsor. Bratislavčania strelili najviac gólov zo všetkých mužstiev, a tiež najmenej inkasovali. Za to všetko sú momentálne fanúšikmi aj odborníkmi vynášaní do nebies. Určite právom a aj pred dnešným súbojom s tabuľkovo druhým v poradí, ktorým je zvolenský HKM, sú favorizovaným tímom.

Oboch súperov momentálne delí od seba v tabuľke pri rovnakom počte odohratých zápasov rozdiel siedmich bodov (Slovanu po závere základnej časti 3 body odrátajú). Keď sa však na niektoré čísla pozrieme detailnejšie, zistíme, že dominancia „belasých“ v porovnaní so Zvolenom nie je nijako zdrvujúca, obe mužstvá sú skôr vyrovnané a o úspechu v dnešnom zápase rozhodne momentálna dispozícia a zvládnutie detailov.

Pre porovnanie – najviac skórujúci Slovan strelil 89 gólov, Zvolen 88, z nich v presilovkách to padlo Slovanistom 29-krát, Zvolenčanom 27-krát. Dnes domáci tím je o niečo lepší v hre v oslabení a hlavne, defenzíva Slovana kapitulovala len 52-krát, zatiaľ čo „rytieri“ inkasovali o 18 gólov viac. Na útočnú silu domáceho tímu si teda budú musieť dať zverenci trénera Oremusa zvlášť pozor, i keď v priebehu týždňa nič špeciálne v tomto smere nenacvičovali. Po zápase s Nitrou sa tréneri HKM zamerali na dvojzápas na Slovane a v Michalovciach, pričom sa museli prispôsobiť aktuálnemu zdravotnému stavu hráčskeho kádra.

Do hry sa po jednozápasovej pauze vracia Peter Hraško, pre zranenie v hornej časti tela sa však k maródom s dlhšou dobou liečenia zaradil kanadský útočník Nic Pierog a budeme sledovať, ako sa situácia okolo neho vyvinie. Chýbať vo zvolenskej zostave budú stále aj zranení Radovan Puliš, Samuel Hain a Kirill Diakov, na výpomoc farmárskemu Žiaru na dnešný zápas v Brezne boli vyslaní brankár Adam Trenčan s útočníkom Nikolasom Gubančokom. Prelomom na súpiske HKM je prvá nominácia Jozefa Sládoka v sezóne. Po dlhodobom zranení ho tréneri zaradili na pozíciu siedmeho obrancu.

Hráči na dopoludňajšom tréningu:

Rahm, Šimo – Kotvan, Barcík, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Sládok – Zuzin, Viedenský, Jedlička, Leskinen, Krieger, Saracino, Stupka, Mikúš, Török, Ďuriš, Csányi, Marcinek, Chlepčok

Súboj prvých dvoch tímov tabuľky sľubuje napínavé predstavenie. Duel lídra s úradujúcim majstrom začne o 19-tej hodime a v priamom prenose ho od 18:45 bude vysielať televízna stanica Sport 1.